Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Virštanju so se razveselili sanacije plazovitega zemljišča ter nove ceste


V petek so na Virštanju v občini Podčetrtek tamkajšnji domačini proslavili sanacijo obsežnega plazu in obnovo 350-metrskega cestnega odseka.

Zemeljski plaz, ki se je razbohotil po lanskih poletnih neurjih, je v celoti uničil tudi cesto, ki vodi do družine Plevnik in še nekaj hiš, ki pa jih lastniki povečini obiskujejo le med vikendom. Kljub temu, je poudaril župan Peter Misja, so na občini problem vzeli resno in s sanacijo območja omogočili vsem kvalitetno življenje.

Obnova plazovitega območja je potekala v zadnjih treh mesecih. Skupna vrednost sanacije je znašala 450.000 evrov, od tega je bilo 330.000 evrov sofinanciranih iz državnih sredstev. V tem sklopu je bil obnovljen hektar plazovitega zemljišča, uredili so odvodnjavanja ter naredili novo razširjeno cesto v izmeri 350 metrov.

Župan Peter Misja je ob otvoritvi dejal, da bodo lahko zdaj na območju varno živeli. Nadvse veseli naložbe so bili tudi domačini, ki so se ob tem občini zahvalili za ureditev območja. Slavnostni trak je prerezal župan Misja v družbi domačinov, na odprtje pa je prišel tudi predstavnik izvajalskega podjetja GIC gradnje. Na naložbo so nazdravili, potem so se zbrali na domačiji Plevnik, kjer so obiskovalce pogostili z jedačo in vinsko kapljico.

Sicer v občini Podčetrtek beležijo zelo investicijsko leto. Župan Peter Misja je poudaril, da vsako leto sledijo trendu, da asfaltirajo med 4 in 5 kilometrov občinskih cest. V tem trenutku so uredili približno 1,1 kilometra dolg odsek med Golobinjekom in Pecljem ter dva odseka ceste proti Virštanju, sledile pa še bodo obnove cest v zgornjem delu Virštanja. Asfaltirali so tudi cestni odsek v zaselku Sopote, poteka pa tudi sanacija cest v Jerčinu.

Na občini imajo evidentiranih tudi deset plazov, trudijo se, da bi jih sanirali v prihodnjem letu. Župan je potrdil, da so že v tem sklopu pripravili projektno dokumentacijo za obnovo plazu v Roginski gorci, ki bo vredna okoli 250.000 evrov. Sanacija bo sofinancirana iz državnih sredstev.