Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Prevorju začeli s 16. sezono Aninih večerov, prvi gost znova Karel Gržan


Na Prevorju se je pod okriljem tamkajšnjega kulturnega društva pred tednom dni začela 16. sezona Aninih večerov. Kot vsako leto do sedaj je bil prvi gost pater dr. Karel Gržan.

Marija Frece Perc in Karel Gržan; foto: KDP

Pomlajeni Ljudski pevci s Prevorja so naznanili začetek dogodka z ljudsko skladbo Zvonikarjeva, ki sporoča, kako kratko je naše življenje in “Kdor hoče živeti in srečo imeti, naj dela veselo, pa moli naj vmes!” Tako so prijetno pripravili polno dvorano poslušalcev v večnamenskem prostoru Podružnične osnovne šole Prevorje na prihod patra Karla Gržana in povezovalke Marije Frece Perc.

V programu je sodelovala tudi Planinčanka Ivanka Uduč; foto: KDP

Pogovor sta začela s spomini na težko obdobje poplav in občutkov, ki so jih takrat doživljali prizadeti v poletnih ujmah. Gržan je razložil, kako pomembna je duhovna moč na zalogo, kajti v trenutku nemoči ne moreš niti moliti. V nadaljevanju sta se dotaknila njegovega bivanja na Prevorju, kot tudi zgodovinskih likov Friderika in Veronike ter našega razbojnika Guzaja. Kasneje sta črpala misli in zapise iz njegove nove knjige Mir, v kateri Gržan odstre poslednje tančice s svojega resnično posebnega življenja. Kot gostja se je predstavila tudi pesnica Ivanka Uduč s svojo izkustveno liriko.

Večer se je nadaljeval v druženju, ob petju in s harmonikarjem Dragom Žekarjem. Za pogostitev so tokrat poskrbeli krajani Dobja pri Lesičnem.