Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na najvišjem stolpu v Sloveniji zabetonirali prvo ploščo na vrhu razgledne ploščadi


Na gradbišču razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini so delavci v teh dneh zabetonirali prvo ploščo vrha razglednega stolpa.

Pogled na stolp od vznožja do vrha; vir foto: ORS

Plošča se nahaja na višini 96 metrov. Z Občine Rogaška Slatina so sporočili, da je bila zaradi zahtevnosti tehnologije vgrajevanja betona ta bila izvedena v dveh delih, in sicer z zamikom treh dni.

V naslednjih tednih bodo izvedli naslednji dve plošči. Skupaj s fasado, ki bo iz jekla in stekla, bosta tvorili obliko kristala.

Končna višina razglednega stolpa bo 106 metrov in bo s tem najvišji stolp ter hkrati najvišja stavba v Sloveniji, kar naj bi močno prispevalo k turistični privlačnosti Rogaške Slatine. Njegova gradnja se je začela spomladi 2022. Takrat so načrtovali, da bo v enem letu zaključena, vendar so se iz različnih razlogov zgodili zamiki. Konec leta 2020 so o gradnji stolpa izpeljali tudi referendum.

Prve ocene o vrednosti projekta so se pred tremi leti vrtele okoli dveh milijonov evrov. Kasneje se je številka poviševala. Slatinčani so za projekt pridobili tudi dva milijona državnih sofinancerskih sredstev.

Dodano naknadno

Na sredini seji slatinskega občinskega sveta so potrdili povišanje za 665 tisočakov, tako da bo stolp skupno stal dobrih 5 milijonov evrov.