Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mednarodnem tekmovanju odlična gasilska društva s Kozjanskega


Pred nekaj dnevi se je v Kumrovcu odvilo 24. mednarodno gasilsko tekmovanje “Skozi dolino Sotle”, kjer so tekmovala tudi slovenska prostovoljna gasilska društva s Kozjanskega.

Tekmovanje, ki ga je organiziral DVD Kumrovec, se je odvilo v okolici kraja Kumrovec, ki leži na hrvaški strani meje z Slovenijo. Dogodka se je udeležilo 9 moških ekip in 2 ženski. V moški kategoriji so tekmovali člani PGD Steklarna Rogaška Slatina, PGD Imeno, PGD Dobovec pri Rogatcu, DVD Straža, DVD Prišlin Hum, PGD Podčetrtek, DVD Kumrovec, PGD Polje – Sedlarjevo in DVD Klenovec, v ženski pa članice PGD Steklarna Rogaška Slatina in DVD Prišlin Hum. Po izvedbi mokre vaje je sledila razglasitev rezultatov. Letošnje prvo mesto je šlo gasilcem PGD Steklarna Rogaška Slatina, drugi pa so bili člani PGD Imeno.

Vaje so ocenjevali štirje sodniki, in sicer Aleš Gaberšek in Janez Plavčak iz Slovenije ter Zdravko Surina in Vinko Sinkovič iz Hrvaške. Naslednje leto bo 25. izvedba tekmovanja organizirala na slovenski strani Sotle. Tekmovanje je potekalo v odličnem vzdušju z veliko zagnanosti in športnega duha ter se nadaljevalo s starimi tradicionalnimi igrami do poznih večernih ur.

Zmagovalna ekipa; vir foto: FB/PGD Steklarna Rogaška Slatina
Drugouvrščena ekipa; vir foto: FB/Pgd Imeno