Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bistriško ploščad preplavila množica Tomosov (foto)


V Bistrici ob Sotli je v nedeljo skupina Tomos tim Sokoli pripravila svojo domačo vožnjo, ki jo je obiskalo kar 260 mopedistov iz različnih koncev Slovenije in sosednje Hrvaške. Skupaj so se podali na vožnjo po hrvaškem Zagorju.

Skupina Tomos tim Sokoli iz Bistrice ob Sotli, ki združuje preko sto obsoteljskih, kozjanskih in hrvaških mopedistov, domačo vožnjo pripravi vsakoletno v mesecu maju, a letos jim vreme ni poslužilo, zato so jo prestavili na prvo oktobrsko nedeljo, ki pa je k bistriškim Tomosom pritegnila kar 260 mopedistov.

Poleg domačinov so se na svojih mopedih pripeljali mopedisti iz različnih koncev Slovenije in sosednje Hrvaške. Med drugim smo videli člane skupine Večno mladi iz Šentjurja, iz Pristave društvo 4ka, Črmlje iz Laporja, iz Škocjana Iskrene mopediste, skupino Pečje iz Sevnice, vožnjo so obiskale tudi skupine mopedistov iz Mirne Peči, Šmarja pri Jelšah, Kapel in Dobove, Bizeljskega, Kostanjeka, Žalca, Rogaške Slatine, Dupleka, Brežic …

»Skupno se je zbralo okoli 260 mopedistov iz štiriindvajsetih Tomosovih skupin, nekateri so prihajali tudi posamezno. Celo z Bleda je prispela manjša skupina,« je izpostavil vodja skupine Tomos tim Sokoli Oto Lupšina. Ob tako množični udeležbi je bila bistriška ploščad, ki je bila še ravno prav velika za vse mopede, tudi prava paša za oči. Številni so jutro izkoristili za sprehod, ogled in pogovor o mopedih, ki se ne ponašajo le po svoji urejenosti, pač pa tudi po letnici izdelave. Dogodek je pritegnil tudi nekaj obiskovalcev.

 

Po jutranjih pozdravih in zajtrku se je skupina zapeljala še na panoramsko vožnjo, ki se je tokrat vila po hrvaškem Zagorju, kjer so si skozi dan ogledali kar nekaj znamenitosti ter se ustavljali na razglednih točkah.

Popoldne so jih v Bistrici ob Sotli pogostili s kosilom ter pripravili blagoslov motorjev. Srečanje so sklenili z druženjem.

Več o dogodku pa v fotogaleriji: