Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju odprli prenovljeno atletsko stezo


Atletska steza v Šentjurju je pred skoraj dvema desetletjema dobila tartansko prevleko, ki je v tem času dotrajala. Prejšnji teden so s slovesnostjo oznanili, da je končana njena prenova in jo predali namenu.

V sklopu rekonstrukcije, ki je veljala 242 evrskih tisočakov, so staro podlago odstranili in namestili novo. Število prog ostaja enako, štiri krožne proge oz. šest v predelu za sprint. Nova sintetična podlaga je dvoplastna, vodoprepustna, odporna proti obrabi (pri uporabi šprintaric), odporna proti delovanju UV žarkov in elastična. Skupna debelina znaša od 13 do 15 mm. Ponovno so bile izrisane linije, urejen jašek z odrivno desko za skok v daljino in jašek za skok s palico.

Trenutek po prerezu traku; foto: Občina Šentjur / Jure Godler

Na predlog atletskega kluba so izvedli tudi podaljšanje jame za skok v daljino z montažo robnikov, zaščitenih z gumo in lovilcev peska, podaljšali zaletišče za met kopja na severni strani z vrisom zaletišča za met kopja tudi na južni strani.

Prav tako so dobavili novo garažo za zaščito blazin za skok v višino, kabine za rezervne igralce in preprogo za pokritje jame za skok v daljino.

Občina Šentjur je za vse skupaj pridobila tudi sofinanciranje s strani Fundacije za šport, in sicer v višini 40 tisočakov. Župan mag. Marko Diaci, je ob tem izpostavil napore občine pri prenovi športne infrastrukture za čim več možnosti izvajanja različnih športnih panog ter ljubiteljske rekreacije. Več posodobitvam v Športnem parku Šentjur pa je sedaj sledila še prenova atletske steze.

Tekači v akciji; foto: Občina Šentjur / Jure Godler

Ob predstavnikih lokalne skupnosti in atletskega sveta so odprtje pridobitve zaznamovali mladi atletinje in atleti Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, ki so simbolno odtekli častni krog. Krog je pričela skupina aktivnih atletinj in atletov na srednje in dolge proge Filip Cmok, Jakob Cmok, Martin Artnak, Val Filej, Filip Lakner in Teja Amon, nato se je jim pridružila skupina šprinterjev v sestavi Urška Ogrizek, Nace Gorjanc, Lara Šturbej, Ema Petrovič – ovire in  Doroteja Rajh, na koncu pa še športnik paraplegik Henrik Plank, tudi aktualni državni prvak in večkratni udeleženec paraolimpijskih iger.