Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenci OŠ Kozje uživali v snemanju oddaje z Ribičem Pepetom


Pred tednom dni so učenci 2. in 3. razreda Osnovne šole Kozje opravili snemanje oddaje Televizije Slovenija. Do Čerčkove domačije na Gradišču, kjer so se srečali z Ribičem Pepetom, so se odpravili peš.

Učenci so opravili tudi prikaz obiranja jabolk; foto: RTVS

Kot sta sporočili učiteljici Marica Jurak in Marinka Moškon, so učenci nestrpno pričakovali snemanje, svoje vloge pa so dobro poznali, saj so jih vadili prvi teden šolskega pouka.

Snemanje, ki je trajalo štiri ure, je obenem pomenilo novo prijetno izkušnjo, ki je ne bodo pozabili. Oddaja bo na sporedu 17. novembra, na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Vtisi učencev 2. razreda:

Janja Klaužar: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili v sadovnjaku in smo nabirali in jedli jabolka.

Mladi iz Kozjega so se treme kmalu znebili; foto: RTVS

Žan Žerjav: Meni je bilo všeč, ko smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Jedli smo maslo, med, črn kruh, jabolko in pili mleko.

Kai Stiplošek: Všeč mi je bilo, ko smo šli peš do Čerčkove domačije. Vesel sem bil, da nas je televizijska ekipa snemala. Bilo je nepozabno.

Nik Venta: Všeč mi je bilo, ko smo jedli tradicionalni slovenski zajtrk in da so nas snemali. Ribič Pepe je bil zelo zanimiv in glasen.

Oskar Božičnik: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo nabirali jabolka in jedli tradicionalni slovenski zajtrk. Kakadudu in Ribič Pepe sta nas vseskozi razveseljevala. Bila sta res zanimiva.

Le kaj se dogaja tam zgoraj?; foto: RTVS

Luka Gobec: Meni je bil všeč Ribič Pepe, dajal nam je petke. Tudi slovenski tradicionalni zajtrk je bil nekaj posebnega. Jedli smo ga pod jablano.

Anej Kunej: Vesel sem, da smo se igrali različne igrice, da sem spoznal Ribiča Pepeta in Kakaduduja. Bila sta fantastična. Komaj čakam, da vidim oddajo na televiziji.

Jakob Podlesnik: Najbolj sem bi vesel, ko so nas snemali. Všeč mi je bil Ribič Pepe in Kakadudu. Ponosen sem, ker smo dobili čudovite majice z znakom Ribiča Pepeta in Kakaduduja.

Vtisi učencev 3. razreda:

Rene Hartl: Všeč mi je bil tradicionalni slovenski zajtrk. Zdaj vem, kdo je Kakadudu. Ribič Pepe je bil zanimiv in mi smo bili glavni junaki. Spoznal sem, kako poteka snemanje oddaje.

Mizica, pogrni se; foto: RTVS

Hana Dobravc: Všeč mi je bilo, ko smo pod jablano jedli tradicionalni slovenski zajtrk. Jedli smo med, maslo, črn kruh, jabolko in pili mleko. Fino je bilo, ker smo bili vsi veseli.

Lukas Jazbinšek: Všeč mi je, da bom na televiziji in me bodo vsi gledali. Komaj čakam.

Julijana Požek: Všeč mi je bilo, ko smo jedli jabolka. Ribič Pepe nam je dajal petke. Imel je umetne brke.

Vid Mesec: Všeč mi je bilo, ko smo nabirali jabolka v sadovnjaku in jedli tradicionalni slovenski zajtrk. Ribič Pepe je bil res zabaven.

Tilen Žerjav: Bili smo glavni junaki na snemanju. Videl sem televizijsko ekipo v živo. Bilo je smešno, ko je Pepetu padlo jabolko na glavo.

Ob koncu so se zvrstili za skupno fotografijo; foto: RTVS

Filip Hostnik: Ja, tradicionalnega slovenskega zajtrka pa še res nikoli nisem jedel pod jablano. Dobili smo lepe majice z znakom Ribiča Pepeta in Kakaduduja.

Tit Kmetec: Tradicionalni slovenski zajtrk smo jedli kar pod jablano. Pri snemanju smo večkrat ponovili isto stvar. Uspelo nam je.

Ta dan nam bo ostal v zelo lepem spominu, saj smo spoznali in se naučili veliko novega.

Vse slike: RTV Slovenija