Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina


Župan Občine Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič je v ponedeljek sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina v preteklem šolskem letu, skupaj z ravnateljico mag. Dubravko Berc Prah. 

Šolski center je najpomembnejša inštitucija srednješolskega izobraževanja v občini. Poleg njega srednješolske programe v občini izvajata tudi Ljudska univerza Rogaška Slatina in Izobraževalni center Prah.

Župan je izrazil veselje, da so se odzvali povabilu in jim lahko osebno izkaže pozornost, ki so si jo prislužili s svojim delom. Srednješolska leta po njegovem pomenijo poseben izziv, saj so v novem okolju izpostavljeni številnim neznanim situacijam. V takšnih primerih se še toliko bolj pokaže posameznikov značaj; ob obilici dela se je namreč treba znati samoorganizirati, prenašati poraze, ponuditi pomoč drugim, biti prijazen, … Dokaz, da so se v novem okolju, ki so mu bili izpostavljeni pred štirimi leti, odlično znašli, je dosežen uspeh, ki je hkrati tudi izjemna popotnica za nadaljnjo pot. Poseben pomen pa predstavljajo aktivnosti, ki presegajo šolski okvir in so pogosto pomemben prispevek širši skupnosti. Teh je kar nekaj in dijaki Šolskega centra že vrsto let sooblikujejo utrip našega kraja.

Brez ustreznega kadra in vodstva šole ne bi bilo vseh teh rezultatov, zato je župan posebno zahvalo izrekel tudi njim. Izpostavil je, da se ves čas v povezavi z različnimi deležniki, tudi lokalno skupnostjo, trudijo ustvarjati prijazno okolje, kjer se mladi dobro počutijo in se imajo številne priložnosti za rast in razvoj. Eden od pokazateljev je rekordni vpis v programe Šolskega centra Rogaška Slatina v šolskem letu 2023/24.

Na koncu je župan dijakinjam in dijaku zaželel uspešen študij v prihodnje ter jim izročil praktična spominska darila.

Sprejema so se udeležili Eva Belcer, Nina Klemenčič, Tonja Kojterer in Matic Tacer iz programa gimnazija ter Maruša Maček, Betina Vrbanjščak in Nataša Tara Hrenko iz programa tehnik optik. Opravičila se je Mirta Zebec iz programa steklar.