Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani popustili, prvenstvo bodo nadaljevali kljub odstopu predsednika


Nogometni klub Rogaška se je v zadnjih dneh znašel v središču pozornosti slovenske športne javnosti zaradi svojega odločnega stališča glede trenutnega stanja v slovenskem nogometu, predvsem pa je glavna vloga pripadla pravilu doma vzgojenih igralcev, ki smo ga podrobneje predstavili TUKAJ. V današnji izjavi so člani uprave kluba izrazili svojo predanost vrednotam fair playa, integriteti in pravičnosti, hkrati pa tudi svojo odgovornost do lokalne skupnosti ter vseh deležnikov slovenskega nogometa.

“NK Rogaška ni klub posameznikov, ki se oklepajo svojih funkcij z vsemi sredstvi, tudi na račun laži, diskriminacije in teptanja drugih. To so metode v nekih drugih organizacijah. Nihče ni večji od NK Rogaška in nihče se ne more postaviti nad klub,” je bilo mogoče prebrati v izjavi kluba.

Moštvo iz Rogaške Slatine je nedvomno prešlo dolgo pot, da bi se vrnilo med prvoligaše slovenskega nogometa, ta uspeh pa je bil dosežen s trdim delom, podporo lokalne skupnosti in strastnimi navijači. Kot so zapisali, je bil klub v preteklih dneh delež izjemne podpore slovenske športne javnosti in tudi nekaterih nogometnih klubov v Sloveniji, vključno s prvoligaši. To je bila zanje potrditev, da se njihova prizadevanja za poštenost in pravičnost v slovenskem nogometu cenijo ter spoštujejo.

Kljub težavam in finančni škodi, ki jo je klub utrpel, se Slatinčani zavedajo svoje moralne odgovornosti in posledic, ki bi jih lahko prinesel morebiten izstop iz tekmovanja. Namreč liga z devetimi udeleženci ima potencial, da onemogoči nastop slovenskim klubom v evropskih tekmovanjih, kar bi bila izguba za celotno slovensko nogometno skupnost.

Zato so v taboru črno-belih sprejeli odločitev, da bodo kljub nastali situaciji odigrali tekmo z Radomljani, obenem pa bodo nadaljevali svojo bitko za pravico, če bo to potrebno, tako na pravnem kot tudi na športnem področju. Rogaška tako nadaljuje z igranjem v državnem prvenstvu, kljub odstopu predsednika Bojana Jeršečiča.

Prva preizkušnja po ”krajšem odmoru” Slatinčane tako čaka že jutri, ko bodo v Krškem gostili Radomljane, neposredne konkurente v boju za obstanek.

Nova izjava NK Rogaška v celoti:

Standings provided by Sofascore