Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sladkogorski otroci počitnicam pomahali v slovo na oratoriju


Pred koncem počitnic so oratorij organizirali še na Sladki Gori, kjer se nahaja romarska Marijina cerkev, ki se zaradi svojih bogatih baročnih elementov smatra kot pravi skriti biser.

Vsak oratorijski dan se je pričel z jutranjo molitvijo in odpevom himne. Po začetku dogajanja so animatorji za otroke uprizorili zgodbo o Bilbu, Hobitu, ki ga je mogočni čarodej Gandalf poklical na dogodivščino. Tipičen oratorijski dan se je nadaljeval s katehezami, ki so povezovale zgodbo in duhovnost. Sledile so različne delavnice, kjer so otroci plesali in peli, se preizkusili v peki, barvali sveče in izdelovali prstane. Po pestrem dopoldanskem dogajanju so bili mladi že pošteno lačni, zato so tamkajšnje gospodinje zanje vsak dan pripravile kosilo.

Druženje otrok; vir foto: FB/Oratorij Sladka Gora

V popoldanskem času je napočila še velika igra. Prvi dan je bila naloga vsake skupine otrok izdelati najlepšo hobitsko zastavo, naslednji dan pa so se preizkusili v lovu na čarobni prstan. Sledil je pohod od Sladke Gore do Lemberga, tekom katerega so se otroci na vmesnih točkah preizkusili v raznih aktivnostih. Četrti dan so pospremile vsako leto brez dvoma najbolj pričakovane vodne igre, peti, zaključni dan pa se je odvila še odločilna igra, boj za zmago.

Otroci po prihodu v Lemberg; vir foto: FB/Oratorij Sladka Gora

Za konec so oratorijski prostor obiskali starši, katerim so otroci skozi dramsko igro in petje predstavili, kaj vse so letos doživeli.

Pisali pa smo tudi o dogajanju na oratoriju v Šmarju pri Jelšah in Šentjurju.

Vir foto: FB/Oratorij Sladka Gora