Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurska komunala nad nelegalne priključke na vodovod


Šentjurska komunala je v zadnjem mesecu zaznala nelegalni priključek na javnem vodovodnem sistemu. To so odkrili s pomočjo nadzornega sistema, s katerim preverjajo pretoke vode v celotnem vodovodnem omrežju, po posameznih vodovodnih odsekih in vodovodnih priključkih.

Po njihovih navedbah so se tovrstni primeri v preteklosti že dogajali. V svojem sporočilu so pri Javnem komunalnem podjetju Šentjur zapisali, da nelegalni priključki niso le kršitev zakonodaje, temveč tudi ovira za zagotavljanje kakovostne oskrbe z vodo za vse uporabnike. Po njihovem lahko to privede do številnih težav na celotnem vodovodnem sistemu, in sicer
to zmanjšuje razpoložljive vire vodovodnega sistema, kar lahko vpliva na oskrbo drugih uporabnikov, kakor tudi povečuje tveganje za onesnaženje vode. Zaradi povečanih oz. spreminjajočih pretokov imajo tudi oteženo delo pri iskanju okvar na vodovodnem omrežju, nezanemarljiv faktor pa so tudi dodatni stroški, ki nastanejo pri morebitnih posledicah.

V prihodnjih mesecih bodo okrepili nadzor na terenu, v primeru najdbe nelegalnega priključka je sankcija prekinitev oskrbe z vodo, prav tako pa podajo prijavo na inšpekcijo.