Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šahisti po daljšem premoru znova v akciji


Prejšnji teden se je po štirih mesecih premora s šestim  letošnjim turnirjem nadaljeval šahovski cikel za Pokal Kozjega 2023. Šestega od devetih turnirjev v organizaciji šahovske sekcije Kozje se je udeležilo 16 igralcev.

Kot poroča Roman Gradišek se je po sedmih odigranih krogih v tempu pospešenega šaha tretje letošnje zmage veselil Ivan Sušin iz Šahovskega kluba Brežice, ki je zbral 6,5 točke. Pol točke manj je zbral drugouvrščeni Primož Kranjec iz Sevnice, pet točk pa tretjeuvrščeni Toni Kranjec iz Sevnice. Prijetno presenečenja turnirja sta bila četrtouvrščeni Gregor Mlinarič iz Polja ob Sotli in petouvrščeni Sani Rolando Zupanc iz Rogaške Slatine. Sani Rolando je bil najboljši tudi v konkurenci mladincev do 15 let, drugi je bil Kristjan Kodrič Plevnik (ŠK Triglav Krško) in tretji Alen Keber (ŠK Trebnje BMP).

V skupnem seštevku je Ivan Sušin še povečal svojo prednost pred zasledovalci. Na drugem in tretjem mestu sta Primož Kranjec in Kristjan Kodrič Plevnik zamenjala mesti. Na četrtem mestu ostaja Toni Kranjec, na peto mesto pa se je prebil Ivan Gmajner iz ŠK Triglav Krško. Pokal Kozjega 2023, ki se ga je do zdaj udeležilo 31 različnih šahistov, se bo s sedmim turnirjem nadaljeval v mesecu oktobru.

Vrstni red turnirja:

1. Ivan Sušin ŠK Brežice 6,5

2. Primož Kranjec Sevnica 6

3. Toni Kranjec Sevnica 5

4. Gregor Mlinarič Polje ob Sotli 4,5

5. Sani Rolando Zupanc Rogaška Slatina 4

 

Skupni vrstni red po 6. turnirju:

1. Ivan Sušin ŠK Brežice 271

2. Primož Kranjec  Sevnica 241

3. Kristjan Kodrič Plevnik  ŠK Triglav Krško 234

4. Toni Kranjec Sevnica 222

5. Ivan Gmajner ŠK Triglav Krško 186