Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 25. 9. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNA NESREČA

Dne 18. 9. so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov do katere je prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti enega izmed voznikov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

POŽAR NA KMETIJSKEM TRAKTORJU

Istega dne so bili policisti obveščeni o požaru na kmetijskemu traktorju na območju občine Šmarje pri Jelšah. Požar so pogasili gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda za nastanek požara izključena. O primeru je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

NASILJE V DRUŽINI

Prav tako 18. 9. so bili policisti obveščeni o sumu družinskega nasilja na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za dalj časa trajajoče fizično in psihično nasilje, katerega je osumljeni izvajal nad svojo partnerko. Osumljenemu je bil izrečen ukrep pripovedi približevanja, o okoliščinah storitve kaznivega dejanja pa bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

TATVINA KOLESA

Dne 19. 9. so bili policisti obveščeni o tatvini kolesa na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 13. 9. odtujil novejše gorsko kolo, ki ga je imel lastnik parkiranega na dvorišču. Za storilcem še poizvedujejo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Istega dne so bili policisti obveščeni o poškodovanju klopi v športnem parku na območju občine Šmarje pri Jelšah. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA

20. 9. so bili policisti obveščeni o goljufiji pri dobavi drv. Oškodovanka je ponudniku izročila predplačilo za drva, katerih pa omenjeni ni dostavil. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA

Istega dne so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu robu vozišča. Povzročitelju je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Dne 21. 9. so bili policisti obveščeni o požaru na dveh osebnih vozilih na območju občine Kozje. Požar je pogasil lastnik vozil. Okoliščine požara še preiskujejo.

GOLJUFIJA

Istega dne so bili policisti obveščeni o goljufiji pri nakupu preko spletne platforme. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec preko spletnega ponudnika naročil in plačal ročno orodje, ki pa ni ustrezalo opisu podanemu v ponudbi. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

VLOM V OSEBNA AVTOMOBILA

23. 9. so bili policisti obveščeni o vlomu v dva osebna avtomobila na območju občine Bistrica ob Sotli. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomili skozi vrata ter iz enega vozila odtujili denar. Policisti v zvezi kaznivih dejanj še zbirajo obvestila.

GOLJUFIJA

Istega dne so bili policisti obveščeni o goljufiji pri nakupu preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec preko spletnega ponudnika naročil in plačal predmet, katerega pa ni dobil. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

24. 9. so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik trčil v objekt in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke. Policisti so vozilo izsledili in opravili ogled vozila. Zoper povzročitelja bo uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA

Istega dne so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča. Povzročitelju je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v štirih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah. Prav tako so bili v dveh primerih obveščeni o prometnih nesrečah, o katerih boDo obvestili zavarovalni biro.

POVEČANO ŠTEVILO VLOMOV

V obdobju od 11. 9. se je na območju policijske postaje Šmarje pri Jelšah povečalo število vlomov v osebna vozila, pri čemer so neznani storilci iz vozil odtujevali denar. Kazniva dejanja so bila storjena na krajih, kjer je bilo parkirano večje število vozil (praznovanja). Policisti občane pozivajo, da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov ter večkrat preverijo vozila in parkirne prostore v cilju preprečevanja storitev kaznivih dejanj.

Prav tako občane opozarjajo, da so previdni pri nakupih preko spleta in naj ne nasedajo oglasom z občutno prenizkimi cenami artiklov, prav tako pa naj ne nasedajo obljubam o doprinosih v zvezi nakupov kriptovalut, pri čemer neznanim storilcem nikakor ne smejo omogočati oddaljenih dostopov do njihovih naprav (mobilnih telefonov in računalnikov), nikakor pa jim tudi ne smejo posredovati številk svojih bančnih kartic in bančnih računov.