Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 11. 9. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNI NESREČI

Dne 4. 9. 2023 so policisti na lokalni cesti v Škofijah obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen mladoletni voznik kolesa s pomožnim motorjem in voznica osebnega avtomobila. Zoper mladoletnega povzročitelja prometne nesreče bo podan obdolžili predlog na okrajno sodišče.

9. 9. 2023 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na območju Podsrede, kjer je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila z ogledalom trčil v nasproti vozečo vozilo, nakar drugemu udeležencu ni nudil potrebnih podatkov in se je s kraja odpeljal. Zoper povzročitelja bo uveden hitri postopek o prekršku.

GOLJUFIJA

4. 9. 2023 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan ter naznanil, da je 26. 7. 2023 posodil neznanemu moškemu večjo vsoto denarja, saj mu je ta kot vlagatelju lažnivo prikazoval visok donos oz. visoke obresti od posojene vsote. Neznani moški se vlagatelju več ne javlja, niti mu denarja ni vrnil. Po zaključku preiskave bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Dne 5. 9. 2023 so bili policisti od občanke obveščeni, da ji je neznani storilec na parkirišču na območju Trebč z ostrim predmetom poškodoval njeno osebno vozilo. O sumu storitve kaznivega dejanja bodo obvestili okrožno državno tožilstvo v Celju.

POŽAR

8. 9. 2023 so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju občine Šmarje pri Jelšah. Po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestilih je za vzrok požara tuja krivda izključena. Po zaključku preiskave bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju

9. 9. 2023 so bili policisti  obveščeni o travniškem požaru na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do požara na manjšem obsegu travnika zaradi kurjenja suhe trave. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil, ki se nanašajo na prepoved požiga travišč oz. sežiga rastlinskih ostankov.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

5. 9. 2023 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je občan, ki je bil pod vplivom alkohola, grozil drugemu občanu. Zoper kršitelj,a ki je bil pod vplivom alkohola zaloten pri prekršku in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog.

DRZNA TATVINA

6. 9. 2023 so bili policisti obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše, kjer so storilci zamotili oškodovanca in mu iz hiše odtujili denar. Storilci so bili nato ustavljeni. Odrejeno jim je bilo pridržanje do 48 ur ter opravljena hišna in osebna preiskava. Zoper storilce bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 5. 9. 2023 so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, o prekršku je bilo obveščeno pristojno sodišče za prekrške.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti v petih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah. Prav tako so bili v dveh primerih obveščeni o prometnih nesrečah, v katerih je na udeleženih vozlih nastala majhna poškodba.