Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po nova znanja na Ljudsko univerzo Šentjur


V študijsko leto 2023/24 Ljudska univerza Šentjur vstopa s prenovljeno spletno stranjo, novo brošuro in z veliko zanimivimi izobraževalnimi vsebinami, ki si jih lahko ogledate na https://www.lusentjur.si/.

Učenje tujih jezikov; foto: LUŠ

V mesecu septembru se bodo priključili projektu Evropski teden mobilnosti, kjer bodo starejši osvežili pravila cestnega prometa in preverili svoje vozniške spretnosti. Svojo dejavnost bodo 21. septembra predstavili na ploščadi pred občinsko zgradbo, 22. septembra pa se bodo z vlakom in peš odpravili po delu učne poti znamenitih ponkovških mož in spoznavali življenje blaženega škofa Slomška.

Likovni študijski krožek; foto: LUŠ

Na Ponikvi ostajajo tudi ob praznovanju Dnevov evropske kulturne dediščine, kjer bo kreativna lončarka Živa predstavila svoje delo. Najpogumnejši bodo lahko sami ustvarili izdelek iz gline.

Oktobra so pripravili kar dva brezplačna dogodka, ki bosta potekala v veliki dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur. Za zabaven uvod v novo študijsko leto Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur bo poskrbel doktor znanosti in humorist Uroš Kuzman, predstavile pa se bodo tudi LUŠ’ne citrarke, ki bodo po uspešnem nastopu na Tavčarjevem dvorcu vstopile v svoje 10. leto delovanja. V sklopu šole za starše pa nam bo specialni pedagog Marko Juhant predstavil temeljne postavke, kako uspešno komunicirati z otroki in najstniki.

Začetna integracija priseljencev; foto: LUŠ

Začeli bodo tudi z izvajanjem že četrte skupine programa Začetna integracija priseljencev, ki poteka pod okriljem Ministrstva za notranje zadeve in državljanom tretjih držav omogoča brezplačen tečaj učenja slovenščine. Zaposlenim in ostalim zainteresiranim pa so na voljo tečaji tujih jezikov, javnega nastopanja in digitalnih spretnosti na več ravneh.

Luš’ne citre; foto: LUŠ

Če ste vedoželjni, želite pridobivati nova znanja ali utrditi stara zanimanja, če radi podelite vaše izkušnje, potem vas vabijo k vpisu v njihove izobraževalne programe.

Skupaj bodo še naprej razvijali kompetence in veščine ter krepili odpornost za soočanje z izzivi, ki jih prinaša življenje.

Oglejte si predstavitveni letak z vsemi podrobnostmi