Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pestra nedelja v Loki pri Žusmu: otvoritev prenovljene ceste, prevzem gasilskega vozila in za konec še veselica (foto, video)


V nedeljo so bili v sklopu enega dogodka prebivalci Loke pri Žusmu bogatejši za dve pridobitvi, ki bosta izboljšali kvaliteto njihovega življenja.

Pričeli so s slavnostno otvoritvijo prenovljene ceste, kasneje pa so tamkajšnji gasilci prevzeli novo gasilsko vozilo in dan zaključili z veselico.

Najprej je župan občine Šentjur Marko Diaci slavnostno otvoril obnovljen odsek ceste skozi kraj, ki bo še posebej domačinom ob vožnji zagotovila povečano udobje in, kar je najbolj pomembno, večjo varnost. Kot nam je na dogodku pojasnil župan, so prenovili odsek ceste dolžine 1.500 metrov in širine 5,5 metrov. V sklopu obnove je bila urejena tudi kanalizacija, vodovod, javna razsvetljava in pločnik. Vrednost projekta je slabih 900.000 evrov, izvajalec pa je bilo podjetje Kit-ak. Ob tem je župan povedal še: “Danes smo naredili otvoritev te ceste skupaj z gasilskim praznikom, saj bodo gasilci prevzeli gasilsko vozilo GV-1 in smo oba dogodka izvedli naenkrat, tako da gre za kar velik praznik v Krajevni skupnosti Loka pri Žusmu.

Šentjurski župan in predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti po prerezu traku

Na otvoritvi ceste smo se pogovarjali tudi z gledalci, ki so nove ceste najbolj veseli z vidika varnosti. Gospa, sicer tamkajšnja domačinka, nam je povedala naslednje: “Pred prenovo je bila cesta zelo slaba, nevarna za otroke in odrasle, tako da smo komaj čakali na to novo pridobitev, smo zelo veseli,” ob tem je dodala, da so se pristojni dolgo trudili, da so izpeljali ta projekt. Zaključila je z naslednjim: “Velikokrat se vozimo tu mimo, tudi otroke imamo, tako da je velikega pomena to, da bo sedaj bolj varno.

Videti je, da se domačini dobro zavedajo, da bo nova cesta s sabo prinesla varnejše okolje za vse prometne udeležence, kar je sedaj še posebej pomembno, ko so se po poletnih mesecih otroci ponovno odpravili v šolske klopi.

Odsek prenovljene ceste, ki vodi proti Loki pri Žusmu
Po otvoritvi ceste na račun prišli še gasilci

Po otvoritvi ceste se je odvila še uradna slovesnost v sklopu praznovanja 90-letnice tamkajšnjega gasilskega društva PGD Loka pri Žusmu. Najprej so slavnostno prevzeli novo gasilsko vozilo, nato pa je na vrsto prišla še veselica, ki je združila mnoge domačine. Kot se spodobi, tam ni manjkalo pijače in jedače, za glasbeno popestritev pa sta poskrbela JUHU Glasbeni Mix in glasbeni gosti Mitja kvintet.

Gasilska povorka med prevzemom vozila

Po slavnostnem prevzemu smo za več informacij prosili še predsednika tamkajšnjega gasilskega društva Bernarda Zemeta, ki nam je povedal, da bo to vozilo uporabljeno za prevoz moštva in opreme. Nova pridobitev prevaža tudi veliko cevi, katere so priročne za transport vode v težje dostopne kraje, kamor ni mogoče priti s cisternami.

Na vprašanje, kaj za njihovo gasilsko društvo pomeni nov kombi, je Zeme odgovoril takole: “To vozilo nam veliko pomeni, ker je bilo prejšnje staro 16 let in ga je že tudi malo načel zob časa. Novo vozilo ima veliko tehnične opreme, s katero lahko posredujemo na raznih strehah in drugih bolj tehnično zahtevnih intervencijah.

Novo gasilsko vozilo GV-1
Oglejte si video in foto utrinke z dogodka: