Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prazniku občine Rogatec podelili občinske nagrade ter pripravili veselico (foto, video)


V Rogatcu je včeraj napočil čas za slavnostno sejo občinskega sveta občine Rogatec, na kateri so povzeli dogajanje v občini v preteklem letu in nagradili letošnje občinske nagrajence.

Začetek seje je bil naznanjen s strani članov Društva ročnih možnaristov in športnega streljanja Rogatec – Rogaška Slatina, pevski zbor pa je odpel državno himno. Prireditve se je udeležilo tudi mnogo županov bližnjih občin. Na oder je najprej stopil tamkajšnji župan Martin Mikolič, ki je pred polno dvorano povzel preteklo dogajanje in investicije v občini.

Ena izmed velikih pridobitev je nov moderni vrtec v Rogatcu, v kraju pa se gradi tudi dom za starejše, kjer bo lahko prebivalo okoli 35 stanovalcev. Gradijo se kolesarske steze, prav tako pa se je začela gradnja prizidka h gasilskemu domu PGD Donačka Gora. Za Kozjansko.info je z župan veseljem povedal, da so ogromno postorili na področju izboljšanja mobilnega signala in interneta: “Telemach je že zgradil dva oddajnika, tukaj v Rogatcu in v Dobovcu. Veseli smo tudi, da se gradi širokopasovno omrežje za vzpostavitev hitre internetne povezave v naši občini. S tem bodo tudi ljudje, ki živijo na podeželju, imeli enako kvalitetno storitev, kot tisti, ki živijo v urbanem delu.

Po kratki kulturni popestritvi je sledil osrednji del seje, podelitev letošnjih občinskih nagrad.

Nagrade letos prejeli likovniki, planinec in športnik

Letos je župan na slavnostni seji podelil denarno nagrado, priznanje občine in plaketo občine.

Društvo likovnikov Rogatec

Denarno nagrado v višini tisoč evrov je prejelo Društvo likovnikov Rogatec. Društvo, ki trenutno šteje 12 članov, letos obeležuje 20-letnico delovanja. V času svojega delovanja je ob rednemu delovanju postalo del kulturnega okolja. Likovne dejavnosti izvajajo v dveh sekcijah, in sicer kiparski in slikarski. S svojo dejavnostjo so člani društva razvili visoko stopnjo likovnega izraza in tehnične spretnosti. Društvo prireja razstave tako v domači občini kot tudi drugje po državi. Organizirajo delavnice in tečaje slikanja ter oblikovanja gline, strokovne ekskurzije in izlete z ogledom razstav doma in v tujini, s tem pa igrajo pomembno vlogo pri promociji kulture v Rogatcu.

Po koncu prireditve smo predsednico društva prosili še za kratko izjavo: “Vse je že rečeno, jaz bi se samo še spomnila tistih dolgoletnih članov, ki jih ni več med nami. To je prvi predsednik društva Josip Kunej, potem Renata Herman in Branko Herman ter dolgoletni tajnik društva Rafko Tojnko. Ti so res veliko prispevali k delu društva.

Harold Križanec

Tokratno priznanje občine zaradi dolgoletnega delovanja na področju planinarjenja prejme Harold Križanec. Nagrajenec je sedaj predsednik Planinskega društva “Sloga” Rogatec, temu pa se je pridružil že leta 1974. Ob prelomu tisočletja je postal načelnik mladinskega odseka, par let kasneje pa še tajnik. Vse od leta 2004 dalje več kot uspešno opravlja funkcijo predsednika društva. Pod njegovim vodstvom in z njegovim strokovnim znanjem na tem področju se PD “Sloga” Rogatec in celotna planinska skupnost v občini razvija in napreduje. Je izkušen planinski vodnik ter vaditelj planinske orientacije, kar je omogočilo mnogim, da so se naučili varnega gibanja v gorah. V letu 2013 je prejel srebrni častni znak in letos še zlati častni znak Planinske zveze Slovenije.

Križanec nam je povedal, da je letos planinsko društvo imelo 50-letnico svojega neprekinjenega delovanja, skoraj polovico časa pa je društvo vodil on. Ob vprašanju, če si klub obeta delovanja še v naprej, je odgovoril tako: “Naprej kot planinsko društvo nameravamo ostati na tej poti, planinski poti.

Rok Mordej

Kot zadnja je bila podeljena še plaketa občine, katero je prejel športnik Rok Mordej. Njegova vloga kapetana Futsal kluba Dobovec je bila ključna za odlične uspehe. Ekipa je prišla do šestih zaporednih naslovov državnih prvakov, šestih naslovov pokalnih zmagovalcev ter osvojitve dveh superpokalnih lovorik. To pa še ni vse, Mordej je namreč osvojil še naslov hrvaškega državnega prvaka in pokalnega zmagovalca ter naslov v drugi italijanski ligi. S svojo vrhunsko športno potjo je odlično zastopal občino, mnogo pa je prispeval tudi za slovensko reprezentanco. S svojim znanjem ter predanim delom je na več kot sto tekmah dokazal svojo vrhunsko kakovost in pripadnost reprezentanci. S prisotnostjo na štirih evropskih prvenstvih pa je postavil Slovenijo na športni zemljevid Evrope.

Mordej se je najprej zahvalil vsem, ki so ga predlagali in glasovali zanj, saj je to njemu pomeni neko potrditev, da je imel uspešno kariero in da so s FK Dobovec promovirali občino v Sloveniji in po Evropi. Njegova igralska kariera se s tem končuje, povedal pa nam je, da bo v športu ostal še naprej: “Od letos naprej bom pomočnik v članski ekipi in pa vodil U13 selekcijo, tako da bom v športu ostal še naprej. Sem pa od lani predsednik kluba, tako da upam, da se ti uspehi nadaljujejo še v naprej.

Po končani seji so priredili še veselico

Po končani podelitvi nagrad so na oder stopili še drugi govorniki, za kulturno popestritev pa so poskrbeli razni glasbeniki. Praznovanje se je nato še nadaljevalo. Za občane je bila pod šotorom pripravljena prava veselica z lovskim golažem in glasbeno popestritvijo.

Vabljeni k ogledu fotografij in videa z dogodka: