Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nadobudni karateisti iz naše regije navdušili na mednarodnih tekmovanjih v Zagrebu in Budimpešti


V preteklih dveh vikendih je mladim karateistom iz naše regije uspelo zablesteti na mednarodnem prizorišču. Prejšnjo soboto so se borci Karate kluba Bushido odpravili v hrvaško prestolnico, Šmarčana, ki tekmujeta pod okriljem Karate kluba Seki, pa sta svoje znanje prikazovala v glavnem mestu Madžarske.

Člani KK Bushido so se udeležili tekmovanja, ki ga je organizirala Zagrebška karate zveza. Na tem tekmovanju je sodelovalo 60 klubov iz Srbije, Bolgarije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Zasedba iz Rogaške Slatine se je na pot v prestolnico Hrvaške odpravila s šestorico mladih karateistov, ki so opravili sedem nastopov.

Foto: KK Bushido Rogaška Slatina

Hamza Nišić (kata mini učenci B), Vinko Juraja (kata mini kadeti) in Tilen Štern (borbe učenci do 49 kg in borbe mlajši kadeti do 44 kg) so si v različnih kategorijah priborili zlato medaljo. Hamza si je v kategoriji kata mini učenci B prislužil še srebrno kolajno, ki je prav tako romala tudi v roke Aleksa Tramška (borbe učenci do 39 kg).

Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar sta svoje karate spretnosti preizkušala v Budimpešti na enem izmed največjih karate tekmovanj v tem delu Evrope. Tokrat je v dveh dneh nastopilo 1742 tekmovalcev iz 257 klubov in 37 držav. Tajda tokrat ni dosegla vidnega rezultata, saj je v prvem nastopu izgubila proti Slovakinji, ki pa ji žal ni priborila repasažnih bojev.

Tadej Mavsar (Foto: KK Seki)

Tadej je nastopil v starostni skupini kata dečki U12 in že tretje leto zapored prišel do finala, po katerem se je tokrat moral sprijazniti s srebrom. Na poti do finala je premagal Ukrajinca in Romuna, oba z rezultatom 5:0. V četrtfinalu se je pomeril s Čehom, v polfinalu pa mu je nasproti stal slovaški predstavnik, a je Tadej oba brez težav premagal. Tudi v finalnem boju se je boril s Slovakom, ki pa se je izkazal za pretrd oreh. Poleg tega je Tadej nastopil tudi v borbah, kjer se je prebil do četrtfinala.

Šmarčan je v lanskem letu na tekmovanju v prestolnici Madžarske dosegel kar tri medalje, njegov dominanten pohod pa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.