Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na MOS Celje 2023 tudi številni predstavniki s Kozjanskega in Obsotelja (foto)


V torek je na celjskem sejmišču potekala slovesna otvoritev 55. Mednarodnega sejma obrti in podjetništva (Mos), ki bo obiskovalcem na voljo vse do nedelje. Letošnja izdaja sejma, ki prinaša bogato ponudbo za vse okuse in interese, se ponaša tudi s predstavniki z območja Kozjanskega in Obsotelja.

Na Mosu se predstavlja 650 razstavljavcev z okoli 1000 blagovnimi znamkami iz 25 različnih držav, med njimi tudi Razvojna agencija Sotla, Zavod TŠM Šmarje pri Jelšah, Razvojna agencija Kozjansko, Šentjur Tour, Šolski center Rogaška SlatinaKozjanski park in drugi.

Foto: David Valant

Večina omenjenih se nahaja v hali C, ki je dom enega izmed petih sejemskih segmentov, MOS TURIZEM. Predstavniki iz naše regije na tem mestu predstavljajo turistične in gastronomske ponudbe Kozjanskega ter Obsotelja, obenem pa vabijo obiskovalce na prihajajoče dogodke, med drugim tudi na 6. Srednjeveški dan, ki bo 30. septembra potekal v Lembergu pri Šmarju.

Razstavni prostor Kozjanskega parka na letošnjem sejmu MOS. Tradicionalna prireditev Kozjansko jabolko bo letos sicer potekal od 1. do 8. oktobra z vrhuncem v soboto, 7. oktobra in v nedeljo, 8. oktobra, ko trg Podsreda napolnijo številni ponudniki z regionalnimi produkti.
Razstavni prostor Kozjanskega parka na letošnjem sejmu MOS. Tradicionalni praznik Kozjanskega jabolka bo letos sicer potekal od 1. do 8. oktobra z vrhuncem v soboto, 7. oktobra in v nedeljo, 8. oktobra, ko trg Podsreda napolnijo številni ponudniki z regionalnimi produkti.

V nasprotju z ostalimi razstavljavci pa se Šolski center Rogaška Slatina predstavlja v zgornjem nadstropju hale L, kjer poteka segment MOS B2B.

Trak so prerezali celjski župan Matija Kovač, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Blaž Cvar, predsednica upravnega odbora Celjskega sejma Nina Ermenc Pangerl in gospodarski minister Matjaž Han (Foto: Simon Valant)

Otvoritev sejma je potekala v prisotnosti gospodarskega ministra Matjaža Hana, predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Blaža Cvara, celjskega župana Matije Kovača in predsednice upravnega odbora Celjskega sejma Nine Ermenc Pangerl, otvoritveno slovesnost pa je vodil tudi komik iz Šmarja pri Jelšah Aleš Novak.

Vodstvo družbe Celjski sejem letos pričakuje podobno število obiskovalcev kot lani, okrog 65.000, sejem pa bo do sobote odprt do 18. ure, v nedeljo pa bo zaprl svoja vrata ob 17. uri.

Fotogalerija: David Valant