Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Knjižnica Šmarje pri Jelšah v pričakovanju nove študijske in gledališke sezone

September v Knjižnici Šmarje pri Jelšah mineva predvsem v pripravah na novo študijsko leto univerze za tretje življenjsko obdobje in na novo gledališko sezono. Ob tem pa se odvijajo še številni zanimivi dogodki v živo in na knjižničnem YouTube kanalu.

 

Otvoritev dveh razstav

Sredi meseca bo v Galeriji kulturnega doma otvoritev razstave NOB, ki jo je ob 100. obletnici rojstva karla Destovnika Kajuha pripravila Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Razstavo bo predstavil zgodovinar in poslanec v Državnem zboru dr. Martin Premk. V programu bo nastopil Obrtniški moški pevski zbor Šmarje pri Jelšah pod vodstvom Francija Plohla.

20. septembra pa bo otvoritev razstave slikarskega ekstempora Kalvarija – 270 let, na katerem so ustvarjali ljubiteljski slikarji pod mentorstvom akademskega slikarja in grafika Janka Orača.

V sklopu dogodke bo asistent in mladi raziskovalec na Umetnostnozgodovinskem inštitutu Franceta Steleta na ZRC SAZU Jure Donša pripravil tudi predavanje o slogovni analizi kipov. Dogodek poteka v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine, ob praznovanju 270. obletnice izgradnje Kalvarije.

 

Gledališki abonma, UTŽO, nov cikel psiholoških večerov

Že tradicionalno bo oktobra v veliki dvorani prva predstava gledališkega abonmaja nove sezone, zato septembra v knjižnici urejajo še zadnje podrobnosti pred vpisom. Še pred iztekom septembra pa se bodo člani univerze za tretje življenjsko obdobje srečali na informativnem dnevu, kjer bodo izvedeli vse aktualne informacije o obiskovanju univerze.
Konec septembra se bo začel nov cikel psiholoških večerov s prvo gostjo, nekdanjo atletinjo, Brigito Langerholc.

 

Najnovejše kino predstave in še vedno poletna Kulturnica

Šmarski kino po zelo ugodni ceni tudi v septembru ponuja najnovejše filmske predstave, med njimi romantično komedijo Moja obilna grška poroka 3, animirani družinski Preprosto super, triler Kreator, akcijo Plačanci 4, komedijo Punca za vse, fantazijsko grozljivko Drakula: Prebujeno zlo in še mnoge druge. Na odlično kavo in druge napitke pa še vedno vabita Čitalnica pod krošnjami in Kulturnica.

 

Preverite še ostale dogodke, ki jih za vas pripravljajo v septembru

Za ogled PDF dokumenta, kliknite tukaj.

 

Knjižnica Šmarje pri Jelšah