Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti iz naše regije zablesteli na mednarodnem tekmovanju v Čakovcu


V soboto se je v hrvaškem Čakovcu odvilo močno mednarodno tekmovanje v karateju Međimurje Open Croatia 2023. V športni dvorani na severu Hrvaške se je predstavilo kar 116 klubov iz 11 držav, med njimi pa so blesteli tudi mladi karateisti iz naših krajev.

Foto: KK Bushido, Rogaška Slatina/Facebook

Na tekmovanju je nastopilo šest članov ekipe Karate kluba Bushido in Šmarčana, ki sta del Karate kluba Seki. V kategoriji kata sta se predstavila Nedin in Dženan Avdibašić, medtem ko so se v borbah pomerili Mia Mastnak, Alja Tramšek, Aleks Tramšek in Tilen Štern. Borci kluba iz Rogaške Slatine so osvojili dve zlati medalji, in sicer sta se zmage veselila Nedin Avdibašić ter Mia Mastnak.

Poleg zlatih medalj so tekmovalci Bushida dosegli tudi druge odlične rezultate, Tilen Štern je bil peti, Dženan Avdibašić pa deveti. Na žalost sta se Aleks in Alja Tramšek morala odreči nadaljnjim izločevalnim dvobojem že v prvem krogu borb.

Pri naših južnih sosedih sta svoje znanje izkazovala tudi Tajda in Tadej Mavsar. Kljub daljši pavzi sta pokazala odlično pripravljenost in se izkazala na mednarodnem prizorišču. Tadej je nastopil v svoji in starejši absolutni kategoriji kata ter dosegel šest zanesljivih zmag, kar mu je prineslo dve zlati medalji.

Tadej in Tajda Mavsar (Foto: KK Seki)

Tajda se je sprva dobro odrezala v starejši kategoriji, kjer se je s tremi zaporednimi zmagami prebila v polfinale, a je naposled ostala brez finala in se zadovoljila s petim mestom. V drugi kategoriji mladih kadetinj je osvojila srebrno medaljo.

Ekipa iz Slovenskih Konjic, ki jo zastopata tudi Šmarčana, je pod vodstvom trenerke Seki Golac osvojila kar 11 zlatih, 5 srebrnih in 3 bronaste medalje. S tem dosežkom so si zaslužili naslov najboljšega kluba na tekmovanju.