Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jesen je za kulinarične večere in jutra! Kje se bo letos odlično jedlo in pilo?

Naj bojo jutra, popoldnevi ali večeri v dvoje; sami, s partnerko_jem ali odlični družbi – dobra hrana in pijača se vedno priležeta. V Restavraciji Lipa in Wellness hotelu Sotelia****s v Termah Olimia so poskrbeli, da bo letošnja jesen obarvana kulinarično. Vse do sredine prihodnjega leta se bo tam namreč odvijal pravi praznik okusov – s kulinaričnimi večeri v Lipi in nedeljskimi brunchi v Sotelii.

Za začetek si v koledarju označite 29. september in takoj nato 14. oktober; recite ‘ne’ obveznostim vseh vrst in se prepustite doživetju v kulinarični režiji Term Olimia. Motivirani z dejstvom, da je najbolj zadovoljen gost tisti, ki mu ‘serviraš’ doživetja, so v Restavraciji Lipa, prvi brezglutenski restavraciji v Sloveniji, pripravili tematske kulinarične večere z glasbo, na katerih vas vsak mesec popeljejo po krožnikih sveta.

Prvi se bo odvil že konec septembra, obarvan pa bo hkrati ameriško in lokalno. Zvezde večera bodo steaki in jurčki, na meniju pa se bodo znašli goveji tatarc, pralina mangalice na brezglutenskem kruhku, bučni raviol na jurčkovem raguju, duet rib-eye steaka in mangalice, pa kostanjeva košarica in vina iz vinske kleti Puklavec family Estate. Rezervacije že sprejemajo, cena menija pa je 55 eur na osebo.

Foto: Terme Olimia. Fotografije so simbolične.

Restavracija Lipa dober teden kasneje, 7. oktobra organizira Oktoberfest, 11. novembra pa Martinovanje. Penina bo tema decembrskega kulinaričnega večera, gastronomsko dogajanje pa se bo nadaljevalo tudi v letu 2024. Azijska kuhinja, valentinovo, okusi Italije in aperitivi, dalmatinska kuhinja, tapasi in sangrije, šparglji in jagode, gin&tonic – to so tematski večeri, na katere vas povabijo do sredine 2024!

Nedeljska jutra v dobri družbi

Tudi v Restavraciji Wellness hotela Sotelia****s pripravljajo prav posebno kulinarično presenečenje. Vse, ki nedeljska jutra radi izkoristite za poležavanje, vabijo, da preložite tudi pripravo zajtrka in se raje udeležite nedeljskega bruncha s svojo družino in/ali prijatelji. Tako kot v Lipi bodo tudi v Sotelii poskrbeli za glasbeno spremljavo, dodatno pa tudi za otroško animacijo.

Prvi tematski brunch se bo odvil že v nedeljo, 8. oktobra, glavno vlogo pa bodo prevzele buče in kostanj v različnih kombinacijah. Juhe, bučna terina z rezinami soma, konfit govejega plečeta z jurčkovo omako, puranja rulada s kostanjem in bučo, hrustljavo pečen som z bučno-kostanjevim ragujem, bučni ravioli v kostanjevi omaki, kostanjeva rulada, palačinke s kostanjevo marmelado in domačim bučnim sladoledom … to je le delček ponudbe, ki jo bodo za vas pripravili njihovi kuharski mojstri. Cena bruncha je 29 eur na osebo (za otroke do 12 let 15 eur), za otroke do 4 let pa je brunch brezplačen.

Osrednja tema novembrskega bruncha bo martinova gos, predbožični brunch 17. 12. pa bo – tako kot se spodobi – praznično obarvan in zagotovo odličen navdih za pripravo prazničnih jedi doma. V novem letu bo na meniju francoska kuhinja, februarja je tema valentinovo s prijatelji. Marca so na vrsti morske dobrote, april pa je rezerviran za azijsko kuhinjo. Tematski brunchi v Sotelii bodo svoj zaključek doživeli v nedeljo, 26. maja 2024, z jagodami in šparglji.

Več o gastro večerih v Termah Olimia in njihovi ostali ponudbi najdete TUKAJ, za rezervacije in več informacij pa so dosegljivi na elektronskih naslovih r[email protected] in [email protected] ali na telefonskih številkah (0)3 829 78 25 in (0)3 829 60 00.
Foto: Terme Olimia. Fotografije so simbolične.