Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska mladina v Kozjem preživela dan poln zabave, aktivnosti in raznovrstnih iger


Prvo soboto v septembru se je v Športnem parku Kozje odvil prvi Dan mladine Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah.

Pobudo za pripravo dogodka je podala komisija za mladino šmarske gasilske zveze, katere predsednica je Anja Kukovičič. Kot nam je povedal predsednik gostiteljskega PGD Kozje Anton Oprešnik, je bil namen srečanja, da se otroci družijo v sproščenem in prijetnem okolju, kjer tekmovalni duh ni na prvem mestu. Eden izmed ciljev dneva mladine je bil prav tako ta, da bi se mladi še bolj vključevali v gasilske vrste. Tovrstni dogodek je gasilska zveza prvič organizirala v Kozjem, saj ima tamkajšnje gasilsko društvo že nekaj izkušenj, ker podobno zadevo pripravljajo s pobratenimi društvi. Zaradi velikega uspeha dogodka bo ta postal tradicionalen, vsako leto pa ga bodo izvedli v drugi izmed šestih občin, ki jih pokriva šmarska gasilska zveza.

Vir foto: FB/PGD Kozje

Dan mladine se je pričel ob 10. uri dopoldne ter trajal do 14. ure. Otroci so za zabavo imeli na voljo vse, kar ponuja tamkajšnji športni park, gasilci pa so ponudbo obogatili še s postavitvijo napihljivega gradu, priskrbeli pa so tudi ponija, ki je še posebej zabaval mlajše otroke. Komisija za mladino je v okviru dogodka organizirala tudi igre, ki so v otrocih vzbudile ravno pravšnjo mero tekmovalnosti. Dneva mladine se je udeležilo malo manj kot 240 otrok iz gasilske zveze in mentorji, ki so skrbeli za varnost mladih gasilcev.

Ob tem je predsednik Anton Oprešnik dodal naslednje: “Želim povedati, da je to nekaj novega v naši zvezi in menim, da nekateri od mentorjev v društvih niti niso dobro dojeli koncepta dogodka in se mogoče zato niso prijavili. Ker so bili odzivi dobri, sem prepričan, da bo drugo leto številka prisotnih še večja, ker je res to dan za otroke, nobene tekmovalnosti, nobene uniformiranosti. Eden izmed ciljev je, da otroke vabimo v svoje vrste, drugi cilj pa je, da jih popeljemo v naravo in da jih odtrgamo od ekranov. Mislim, da nam je to vse uspelo.

Vir foto: FB/PGD Kozje
Vir foto: FB/PGD Kozje