Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Eni na kosilo, Slatinčani v novo sezono


V Rogaški Slatini so ob novopečenem nogometnem prvoligašu tudi stabilno košarkarsko prvoligaško središče.

V soboto bodo Slatinčani začeli z novo sezono državnega prvenstva, in sicer z gostovanjem pri ljubljanski Iliriji, za katero bo igral tudi Tadej Ferme, tekma pa se bo začela ob 13. uri.

Po dolgem času kot trener prve ekipe ne bo vodil domačin, saj je po odhodu Damjana Novakovića pred lansko sezono in Petra Markovinoviča po prejšnji, funkcijo prevzel nekdanji reprezentant Dragiša Drobnjak.

Ekipa je glede na lansko precej spremenjena, v njej pa je ostalo nekaj mlajših domačih igralcev. Tako je v njej 23-letni Patrik Tabak, njegov vrstnik Luka Božak, ki se vrača iz Avstrije, in 20-letni center Staš Sivka, ki je pred dvema tednoma prestal operacijo rame po poškodbi na reprezentančni akciji. Član ekipe ostaja tudi 21-letni Domen Močnik.

Kot najbolj znano ime se je ekipi pridružil Kozjan Sandi Čebular, ki je pred leti že nosil slatinski dres, nazadnje je bil član prvoligaša iz Podčetrtka, s 37 leti pa bo daleč najstarejši član ekipe. Kot novinec bo v mestu vrelcev igral David Kralj (191 cm, 24 let), ki je nazadnje igral pri Šenčurju, ima pa tudi izkušnje iz Belgije in ameriške univerzitetne košarke. 20-letni in 195 cm Val Jugovac se je Slatinčanom pridružil iz kranjskega Triglava.

Kot tradicionalna ameriška okrepitev bo dres Rogaške nosil Jordan Session (203 cm, 27 let), ki je prejšnjo sezono preživel v Gruziji. Ob 23-letnemu Tinetu Kotniku, ki je nazadnje igral v Nemčiji, bo z 205 cm v ekipi najvišji 24-letni Njegoš Sikiraš, prej član ekipe Budućnost Bijeljina iz BIH.