Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Člane društva Avstrijsko-slovenskega prijateljstva iz Gradca toplo sprejeli v Šmarju


Minuli konec tedna je Muzej baroka skupaj z Visit Šmarje pri Jelšah gostil člane društva Avstrijsko-slovenskega prijateljstva iz Gradca.

Po prihodu jih je zjutraj v atriju muzeja čakala dobrodošlica, nato so si ogledali muzejsko razstavo, kasneje pa se kljub deževnemu vremenu povzpeli po Kalvariji do cerkve sv. Roka. Kot zanimivost je v arhivskih virih Mateja Žagar odkrila, da so pred 131. leti na izlet v Šmarje prišli člani slovenskega društva v Gradcu, Akadenskega društva Triglav, katerega člani so bili tudi Šmarčani. Za ta izlet obstaja celo načrt izvedbe, kjer je pisalo, koliko kočij bo pričakalo goste na železniški postaji v Šentjurju, kdo bo izletnike sprejel v Šmarju in kaj vse si bodo ogledali. V načrtu je bila omenjena tudi veselica v gostilni Jagodič, kasneje Habjan.

Po obisku so iz Muzeja baroka na svoji Facebook strani zapisali še naslednjo misel: “Za pot v Šmarje so tokrat potrebovali bistveno manj časa, sprejel pa jih je tudi direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah Marko Samec.

Vir foto: FB/Muzej baroka
Vir foto: FB/Muzej baroka