Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čar lesa v Rogatcu na ogled do konca vikenda


Na dvorcu Strmol se je z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov sredi septembra odprla razstava Čar lesa. Čas za ogled imate še ta vikend, saj nato razstava potuje naprej.

Razstavo je 19. septembra uradno odprl sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejan Židan. Prisotne so nagovorili še župan občine Rogatec Martin Mikolič, strokovna sodelavka za rokodelstvo Gordana Bilušič, ravnatelj višje strokovne šole za les in oblikovanje Miroslav Novak ter pobudnik razstave Franc Pohleven.

Program odprtja, ki ga je povezovala Petra Drobne, so popestrili učenci Glasbene šole Rogaška Slatina. Ogled razstave bo mogoč še ta vikend, saj bo nato odpotovala naprej po Sloveniji.

Po ogledu razstave je v Facebook skupino Rogatec. Naš kraj. njene vtise navdušeno opisala uporabnica Majda takole: “Sem skočila na Strmol pogledat razstavo ČAR LESA. Prečudovita! Nisem neki poznavalec, niti umetniški tip, vem pa kaj je lepo in občudovanja vredno. Do nedelje imate še čas, da si jo pogledate. Ne bo vam žal. Kaj so zmožne narediti človeške roke in njegov um! Čestitke vsem avtorjem in organizatorjem razstave! Naredite kratek sprehod in si poglejte te mojstrovine!

Utrinek z otvoritve; foto: Zlatka Polajžer