Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bejži, zmaj gre z Donačke: V Rogatcu dan poln teka, zabave in dobrodelnosti


Sredi septembra se je v Športnem parku Rogatec prvič odvil dogodek Bejži, zmaj gre z Donačke, kjer so se tekmovalci pomerili v teku, za prisotne pa je bilo na voljo tudi mnogo drugih aktivnosti.

Glavni del dogodka je bilo športno dogajanje, v katerem je sodelovalo več kot 400 oseb, tekmovalcev in prostovoljcev. Ob tej priložnosti so na VIZ OŠ Rogatec pripravili športni dan in s tem motivirali otroke, da so se udeležili teka na 1 kilometer. Tek na 4 kilometre pa so si še dodatno otežili člani Prostovoljnega gasilskega kluba Rogatec, saj so celotno razdaljo pretekli v polni gasilski opremi, s čimer so prikazali resnične napore, s katerimi se soočajo ob intervencijah. Dogodek pa je imel tudi dobrodelno plat, saj je vsak tekmovalec s plačilom startnine prispeval za pomoč po nedavnih poplavah.

Tekmovalci med razgibavanjem; vir foto: FB/Bejži, zmaj gre z Donačke

Po opravljenem teku so nagrade podelili župan Občine Rogatec Martin Mikolič, Simon Koffi in Rok Mordej. Na enokilometrskem teku je 3. mesto dosegel Klemen Artič, drugi je bil Gašper Kohler prvi pa Samuel Erker. Na zahtevnejšem teku dolžine štiri kilometre je na najnižjo stopničko stopil Leon Jedvaj, drugi je bil Urban Šturm, prvi pa Andrej Debelak.

Po koncu je bila pripravljena še pogostitev, za katero so poskrbele članice Društva kmečkih žena Sv. Rok. Da je bil dogodek res kvalitetno izpeljan, so z mnogimi drugimi aktivnostmni skrbeli tudi prostovoljci iz raznih drugih okoliških društev. Dogajanje se je zaključilo na večernem koncertu v Športni dvorani Rogatec, kjer so naprej slišali Fool of a Took iz Huma na Sutli, nato FlipFlop iz Bistrice ob Sotli, nazadnje pa so na oder stopili še člani skupine Alo!Stari.

Dogodek so popestrile tudi druge aktivnosti; vir foto: FB/VIZ OŠ Rogatec