Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku pridobili sredstva za nogometni stadion z umetno travo


V Podčetrtku se veselijo uspešne kandidature na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, saj so pridobili pozitiven sklep o sofinanciranju projekta.

Pred časom so se namreč na Občini Podčetrtek odločili za posodobitev velikega nogometnega igrišča ob Osnovni šoli Podčetrtek. Tako so za posodobitev površin z ministrstva pridobili 100 evrskih tisočakov, nadaljnjih 20 pa bodo prejeli s strani Nogometne zveze Slovenije. Skupna vrednost projekta je ocenjena na 350.000 evrov, razliko pa bodo zagotovili iz občinskega proračuna.

V okviru tehničnih rešitev je predvidena izvedba igrišča, prekritega s sintetično travo. Igrišče bo tako po njihovem bolje kljubovalo vremenskim razmeram in obremenitvam. Sintetična trava pripomore k pripravljenosti nogometnega igrišča za igranje brez predpriprav oziroma možnosti poškodovanja igralne površine.

Pri izvajanju del bo potrebno v skladu z zahtevanimi navodili za montažo igrišča urediti utrjen nosilni plato z ustrezno urejeno drenažno mrežo in postavitev robnikov.

Župan Peter Misja je poudaril, da so vsa štiri ostala igrišča v občini že urejena z umetno travo in so se v tem času pokazala kot odlična rešitev. S tega vidika vidi smisel, da se na ta način uredi tudi veliko nogometno igrišče na atletskem stadionu.

V naslednjih letih bo občina uredila tudi atletsko stezo ter tribune s spremljajočimi objekti.

Dodajmo, da se v tem času se na tem območju v sklopu projekta »Ko zadišijo zeli« končuje projekt ureditve poti med osnovno šolo in Termami Olimia, prav tako si v Podčetrtku kmalu obetajo nove turistične projekti, ki bodo z obstoječo infrastrukturo pripomogli k nadaljnjemu dobremu razvoju občine.