Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani v Bosni in Hercegovini na mednarodnih prireditvah plesali folklorne plese


Člani folklornega društva Šentjur so se sredi julija udeležili dveh mednarodnih folklornih prireditev v Bosni in Hercegovini.

Najprej so se odpravili v Lukavico, kjer so nastopili na 17. mednarodnem festivalu folklore in sevdaha Lukavica 2023.  To območje je prizadela zadnja vojna v Bosni in Hercegovini, katere sledi na objektih so še danes vidne, pri ljudeh pa živ spomin na ta težak čas. Folklorni festival že 17 let pripravljajo domačini, ki so vsako leto v dokaj majhen kraj privabijo vse več folklornih skupin. Letos jih je sodelovalo kar 11, nastopila pa je tudi ena skupina mažoretk.

Po tem nastopu so se odpeljali še na podoben 9. festival folklore VIS 2023 na Babiče pri Gračanici, ki pritegne več obiskovalcev, a je mlajši in nekoliko drugačnega značaja. Obakrat so nastopili s spletom gorenjskih plesov.

Na FD Šentjur so po koncu festivalov povedali: “Tudi tokrat nas je navdušilo druženje z gostoljubnimi domačini, ki resnično živijo in delajo za kulturo v svojem kraju, kar je možno s tesno povezavo s krajevno šolo. Skratka, gotovo se bomo tja še vračali!

Vir foto: zaslonski posnetki Super TV Tuzla