Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S skupno veselico do sodelovanja med tremi krajevnimi skupnostmi Občine Rogatec


Preteklo soboto so v okviru praznika vseh krajevnih skupnosti občine Rogatec v Dobovcu pri Rogatcu organizirali zabavno druženje z veselico.

V preteklosti je vsaka krajevna skupnost dogodke praznovala samostojno, vendar pa so v duhu sodelovanja in povezovanja med krajevnimi skupnosti te združili. Tako so krajevne skupnosti Dobovec, Donačka Gora in Rogatec skupaj s Prostovoljnim gasilskim društvom Dobovec pripravile skupen dogodek. Tega vsako leto gosti druga krajevna skupnost, letos pa je bila na vrsti KS Dobovec.

Udaren je bil že sam začetek prireditve, saj je bil ta oznanjen s slavnostnim pokom, ki so ga izvedli člani Društva ročnih možnaristov in športnega streljanja iz Rogatca in Rogaške Slatine. Sledil je nagovor župana Občine Rogatec Martina Mikoliča, ki je poudaril pomen takšnih dogodkov za povezovanje lokalnih skupnosti. Nato je na oder stopila še predsednica Krajevne skupnosti Dobovec, Blažka Pecigos, ki je izrazila hvaležnost vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka. Uradni del dogodka so z nastopi popestrili učenci osnovne šole iz Rogatca in člani plesnega kluba KUŠ NiMe.

Vir foto: Občina Rogatec
S srečelovom do podpore gasilcev

Sledila je veselica, ki jo je naznanil prihod glasbene skupine Firbci. Ob ritmih njihovih popularnih glasb so se na plesišču zabavali prisotni vseh starosti. Na veselici, ki je dolgo v noč združevala vse generacije, so za hrano in pijačo poskrbeli člani PGD Dobovec.

Za obiskovalce je bilo na voljo tudi mnogo drugih aktivnosti. Gasilci so ponovno organizirali tradicionalni srečelov, kjer je bilo s sodelovanjem možno finančno podpreti gasilce. Vsi so izkazali veliko mero dobrodelnosti, saj so se srečke hitro razprodale. Dolg čas ni bilo niti najmlajšim, saj so za njih pripravili palačinke, vaflje in kokice, poleg okusnih prigrizkov pa so se lahko pozabavali na napihljivih igralih.

Nagrade srečelova so zelo kmalu pošle; vir foto: FB/PGD Dobovec pri Rogatcu
Dogodek je bil velik uspeh

Ob tem so organizatorji dodali, da je obisk presegel vsa njihova pričakovanja. Še posebej jih veseli, da se je na dogodku zbralo veliko ljudi, ki so prišli izven meja občine. Zaradi velikega uspeha so se odločili, da bodo tradicijo ohranili in prireditev organizirali tudi naslednje leto.

Zaključili so z naslednjo mislijo: “Ta uspešna izkušnja je pokazala, kako pomembno je povezovanje med skupnostmi in društvi ter kako lahko skupaj ustvarjajo nepozabne dogodke, ki združujejo ljudi vseh starosti in interesov. Z obljubo nadaljevanja tradicije smo že zdaj zbudili zanimanje in navdušenje za prihodnje dogodke, ki bodo še bolj razveseljevali lokalno skupnost.