Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S podpisom pogodbe se začenja sanacija enega izmed večjih plazov v Bistrici ob Sotli


Zaradi obilnega deževja v letošnjem letu so se na marsikaterih pobočjih sprožili mnogi plazovi. Nič drugače ni na območju občine Bistrica ob Sotli, kjer je župan pred kratkim podpisal pogodbo za sanacijo enega izmed obsežnejših plazov.

Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak nam je pojasnil, da se s podpisom pogodbe pričenja sanacija prvega izmed večjih plazov v občini. Gre za plaz v dolžini 500 metrov ceste na relaciji Okič – Črešnjevec ob Bistrici. V okviru sanacijskih del, ki se bodo pričela naslednji teden, bo urejeno odvodnjavanje, umeščenih bo veliko drenažnih cevi, cesta pa se bo stabilizirala, utrdila in na novo asfaltirala. Projekt je vreden 380.000 evrov, kot izvajalec pa je bilo na razpisu izbrano podjetje AGM Martin Kunej. V primeru lepega vremena bi naj bila dela končana v roku treh mesecev.

Kot je dodal župan, je na območju občine letošnje obilno deževje povzročilo 3 večje plazove in vsaj 10 manjših posedov občinskih cest. Dva večja plazova že imajo prijavljena na Ministrstvu za okolje in prostor. Za tretjega, ki je najobsežnejši in ogroža dve hiši, pa se še izvajajo geološke raziskave, ki so podlaga za pripravo projektne dokumentacije.