Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prihajajočih nevihtah ARSO izdal rdeče opozorilo


Spričo napovedanih neurij, ki prihajajo na naše območje, nove skrbi povzroča današnje vremensko opozorilo Agencije Republike Slovenije za okolje.

Za osrednji in severni del države so namreč izdali rdeče opozorilo:

Sredi dneva in popoldne se bo pas intenzivnih padavin pomikal prek osrednje Slovenije proti vzhodu. Najmočnejše nalive pričakujemo ob močnem višinskem vetru južnih smeri predvsem na območju med Snežnikom in Kamniško Savinjskimi Alpami. 

Za območja, ki so bila prizadeta že ob poplavah v začetku meseca, smo zaradi večje ranljivosti le-teh izdali opozorilo najvišje (rdeče) stopnje, sicer pa za ostala območja velja oranžno vremensko opozorilo.

Pričakovana količina padavin do torka zjutraj bo predvidoma največja v zahodni in osrednji Sloveniji, so pa na vzhodu zaradi večje pregretosti ozračja verjetna neurja s točo in močnim vetrom.

Zaradi deževnega vremena in možnosti neviht smo tudi za torek za večji del Slovenije ohranili opozorilo oranžne stopnje.

Dogajanje se bo postopno umirjalo v sredo, v drugi polovici tedna pa kaže na deloma jasno vreme brez večjih vremenskih posebnosti.