Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na letošnjem Odprtem prvenstvu Kozjega zmaga ostala v domačem kraju


Tenis klub Kozje je na zadnjo avgustovsko soboto organiziral tradicionalno, tokrat že 32. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu. Teniškega turnirja z najdaljšo neprekinjeno tradicijo v tem delu Slovenije, se je udeležilo 17 tekmovalcev.

Verjetno so koga od udeležbe odvrnile napovedane visoke temperature, ki so tekmovanje naredile precej težje za nastopajoče. Poleg članov domačega teniškega kluba so se tudi letos turnirja udeležili igralci iz TK Brestanica in TK Sevnica.

Že drugo leto zapored je imel domači klub v četrtfinalu kar štiri igralce. Trinajstkratni prvak Blaž Hartl je v četrfinalu premagal Istoka Junkarja iz Brestanice, v istem delu žreba pa sta se v četrtfinalu pomerila še dva člana TK Kozje. Letošnji novi član kluba Aljaž Hrovatič, ki je sploh prvič nastopil na teniškem turnirju v Kozjem, je nekoliko presenetljivo ugnal Bojana Dobravca in se uvrstil v polfinale. Četrti član TK Kozje v četrtfinalu je bil Zvonko Ivačič, ki se je odlično upiral favoriziranemu Damjanu Fili iz TK Brestanica, na koncu pa je le moral priznati poraz. Četrti polfinalist je postal Goran Škerl iz Sevnice, ki je premagal bivšega atleta Primoža Kozmusa iz Brestanice.

Letošnji prvak v akciji; vir foto: ŠZ Kozje

V polfinalu sta se odvili precej različni tekmi. Blaž Hartl je bil pričakovano boljši od Aljaža Hrovatiča, bolj izenačena pa je bila druga polfinalna tekma, v kateri je Damjan Fila premagal Gorana Škerla. V tekmi za tretje mesto je Aljaž Hrovatič odlično začel, dobil prvih pet iger in je že kazalo, da bi lahko pripravil še eno presenečenje. Potem pa je precej izkušenejši Goran Škerl naredil preobrat, nanizal devet iger in se prvič uvrstil med najboljše tri na Odprtem prvenstvu Kozjega. V finalu se bolj utrujeni Damjan Fila ni uspel resneje upirati Blažu Hartlu, ki je precej lažje prišel do finala in zmaga je še enkrat več ostala v Kozjem, Blaž je zmagal že štirinajstič. Zadovoljen je bil zagotovo tudi drugouvrščeni Damjan, ki je bil lansko leto prvič med prvimi tremi v Kozjem, letos pa je stopil še stopničko višje.

R. G.