Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na dan solidarnosti prizadetim v poplavah pomagalo mnogo prebivalcev Kozjanskega (foto)


Na ponedeljkov dan solidarnosti so mnogi izkoristili priložnost in ponudili pomoč tistim, ki so jo zaradi posledic poplav potrebovali.

Zaradi poplav je po celotni državi prizadetih od 10.000 do 15.000 gospodinjstev. Svojo nesebičnost in željo po pomoči je v dneh od poplav ter na dan solidarnosti izrazilo mnogo dobrosrčnih ljudi iz Kozjanskega in Obsotelja.

Pomagat so odšli gasilci in člani najrazličnejših društev, bilo pa je tudi mnogo takih, ki so na pomoč odšli sami ali s prijatelji. Utrinke včerajšnjega dne si preverite v nadaljevanju.

V ponedeljek se je zjutraj zbralo tudi 50 Šmarčanov, ki so se na pomoč z avtobusom odpeljali v Mozirje. Akcijo sta organizirala šmarski Zavod za turizem, šport in mladino ter Občina Šmarje pri Jelšah, Prevozi Vrbek pa so zagotovili brezplačen avtobusni prevoz. Organizatorji so ob vrnitvi domov zapisali naslednje: “Domov smo se vrnili z mešanimi občutki, saj smo v očeh prizadetih videli veliko obupa, hvaležnosti in predvsem tudi upanja.

Šmarčani se odpravljajo proti Mozirju

Člani PGD Prevorje so včerajšnji dan izkoristili za čiščenje vse opreme, ki so jo potrebovali v preteklem tednu:

Vir foto: FB/skupina PGD Prevorje – Boštjan Novak

Pomoč mnogi nudili že pred dnevom solidarnosti

Ne le na dan solidarnosti, mnogi so na pomoč odhiteli že prej, takoj po poplavah. V nadaljevanju je zbranih še nekaj fotografij, ki prikazujejo kako so razni prostovoljci nudili pomoč v preteklih dneh.