Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mobilni heroji s tremi postanki na Šentjurskem


Srečanje v prostorih LUŠ v Šentjurju; foto: LUŠ

Mobilni heroji je ime projekta Ministrstva za digitalno preobrazbo in je namenjen širitvi digitalnih veščin za starejše z mobilnim kombijem. Na območju občine Šentjur se je mobilna enota za brezplačno 4-urno usposabljanje ustavila na treh lokacijah: Mestni trg Šentjur, Podjetniški inkubator Aurea v Gorici pri Slivnici in Dom krajanov Grobelno.

Udeleženci delavnice na Mestnem trgu v Šentjurju; foto: LUŠ

Po poročanju Alenke Testaniere z Ljudske univerze Šentjur skoraj na vseh lokacijah deževalo, zato so organizatorju, Andragoškemu zavodu iz Velenja, zagotovili notranje prostore za izvajanje.

V teh dneh pri LUŠ intenzivno pripravljajo nove digitalne vsebine, saj je bil objavljen javni razpis za izvajanje neformalnih izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc, da bomo občanom lahko omogočili usposabljanja za varno in samostojno uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Utrinki z Grobelnega; foto: LUŠ

Po podatkih Eurostata obstajajo velike razlike v digitalnih spretnostih in veščinah med posameznimi starostnimi skupinami. Medtem, ko so se predstavniki mlajše generacije z mobilnimi telefoni in tablicami v rokah že rodili, so številni danes starejši ljudje svojo delovno dobo in tudi dosedanje osebno življenje preživeli brez izpostavljenosti digitalnim tehnologijam ali rutinski uporabi računalnika.

Na Ljudski univerzi Šentjur stalno iščejo poti, kako udeležencem zagotoviti preko raznolikih projektov še večjo dostopnost do ugodnih ali celo brezplačnih digitalnih in tudi drugih vsebin, ki pa so v hitro spreminjajočem se svetu postale nuja.