Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi Šentjurčani s počitniškim delom pridobivali izkušnje in polepšali občino


Na Mladinskem centru Šentjur so že peto leto zapored izvedli projekt “Šentjur, mene maš!”, ki je namenjen mladim občanom občine Šentjur za pridobivanje prvih delovnih izkušenj.

V okviru projekta so delovne izkušnje mladi s prebivališčem v občini Šentjur pridobivali z opravljanjem počitniškega dela v lokalni skupnosti pri katerem od javnih zavodov. Letos je počitniško delo opravljalo 14 mladih na različnih področjih. V Dolgi Gori so uredili in prebarvali uto in narisali nove črte na igrišču, kosili so travo in barvali igrala po enotah Vrtca Šentjur, za Občino Šentjur so barvali uto v šentjurskem športnem parku, za Mladinski center Šentjur pa samostojno pripravili in izvedli delavnice z otroki po krajevnih skupnostih občine.

Vir foto: MC Šentjur

Vsak sodelujoči je večinoma v tednu med 3. in 7. julijem opravil 40 ur dela. Zaradi vremena je bila izvedba nekaterih del otežena ali onemogočena, zato so ta dela zaključili v naslednjih tednih. Delo z otroki je potekalo med 11. in 19. julijem. Projekt bodo ponovno izvedli naslednje leto.

Vir foto: MC Šentjur