Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako se na poplave pripravljajo gasilci na našem območju (foto)


Celotno državo so zajele katastrofalne poplave, ki so močno prizadele tudi Celje. Rdeče opozorilo pred poplavami prav tako velja za Kozjansko in Obsotelje. Kako se na morebitne poplave pripravljajo gasilci, preverite v nadaljevanju. 

Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina že od dopoldanskih ur polnijo protipoplavne vreče. Člani PGD Podsreda so preventivno napolnili vreče in zaščitili štiri izpostavljene objekte ob reki Bistrici. Preventivno so vreče napolnili tudi člani PGD Lesično Pilštanj Zagorje. Okoli 400 vreč so v Rogatcu v dopoldanskih urah pripravili člani PGD Rogatec, Donačka gora in Dobovec. Pred poplavami so se prav tako pripravili v marsikaterem drugem gasilskem društvu, sedaj pa vsi čakamo in upamo, da se napovedi o poplavah na našem območju ne bodo uresničile, kljub temu, da je tudi skozi noč napovedano obilno deževje.

Vreče, ki so jih napolnili gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina; vir foto: FB/PGD Steklarna Rogaška Slatina

Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah obvešča, da lahko vsi, ki bi potrebovali protipoplavne vreče, te prevzamete v njihovemu gasilskemu domu. Vreče s peski lahko prevzamete tudi po gasilskih domovih v občini Kozje. Za prevzem lahko pokličete na PGD Kozje (031 814 830), PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje (070 556 844 / 041 794 077) ali na PGD Podsreda (070 770 362 / 041 847 954). Za vse, ki bi na območju Rogaške Slatine potrebovali protipoplavne vreče, te lahko prevzamejo v PGD Steklarna Rogaška Slatina (051 431 387).

V gasilskem domu Šentjur zbirajo brisače in suha oblačila, ki jih bojo dostavili najbolj prizadetim v Velenje in Savinjsko dolino. Več protipoplavnih vreč imajo na voljo tudi v PGD Zibika (031 609 140 / 041 809 235).

Vir foto: FB/Pgd Lesično Pilštanj Zagorje
Vir foto: FB/PGD Podsreda