Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako bo nov režim gibanja na poplavljenih območjih vplival na prostovoljce


Mineva en teden od začetka uničujočih poplav, ki so po celotni državi za seboj pustile posledice, ki jih v celoti ne bo mogoče odpraviti v kratkem času. Zaradi tega in zaradi izvajanja nujnih intervencijskih del s težko gradbeno mehanizacijo so pri Civilni zaščiti zaradi varnosti omejili dostop na nevarna območja.

Nov režim bo vplival tudi na vse, ki so se odločili priskočiti na pomoč, saj se bodo za to sedaj primorani predčasno dogovoriti s pristojnimi.

Omejitev gibanja bo od jutri veljala v Koroški regiji na območju Črne na Koroškem in Mežice, v Zahodno – Štajerski regiji pa na območju Solčave, Luč in Mozirja ter naselij proti Ljubnem ob Savinji.

Na omenjenih območjih bodo na kontrolnih točkah spoštovanje odredbe poleg predstavnikov Civilne zaščite in gasilcev preverjali tudi policisti. To je še posebej pomembno za mnogo prostovoljcev, ki se bodo v prihodnjih dneh odpravljali na pomoč, saj bo vstop na omenjena območja mogoč le na podlagi pokazanega dokumenta in ob predhodnem dogovoru z lokalno skupnostjo oziroma pristojnimi humanitarnimi organizacijami.