Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

»Grajsko« rajanje z Niko Zorjan (foto, video)


Zadnja počitniška nedelja je zopet pritegnila lepo število otrok in mladih na grajski Živ Žav na gradu Podsreda, katerega osrednja gostja je bila priljubljena in odlična pevka Nika Zorjan. Ob koncertu so v Kozjanskem parku ponudili tudi vrsto drugih aktivnosti.  

Grajski Živ žav na gradu Podsreda na zadnjo poletno počitniško nedeljo je že stalnica poletnega dogodkovnega programa na našem območju, ki pa pritegne tudi lepo število obiskovalcev, saj se v zavodu Kozjanski park in Občini Kozje, ki se podpisujeta pod organizacijo, trudijo privabiti slavna imena slovenske popularne glasbe.

Letos je bila to priljubljena pevka Nika Zorjan, ki se je v minulem vikendu na odre vrnila po polletnem premoru. Odlična vokalista s spremljevalnim bendom ni navdušila le s svojimi uspešni Nasmeh življenja, Zadnjič kakor prvič, pač pa tudi z mnogimi svetovno znanimi popularnimi in zabavnimi pesmimi. S Prekmurko, ki je za vzorec publiki tudi »zagučala«,  so otroci in mladina, ki so se zbrali pred odrom, lahko peli, plesali in se zabavali v kar dvournem programu.

Nedeljska zabava na gradu Podsreda je ponudila še vrsto spremljevalnih aktivnostih. Iskanje skritega zaklada je med grajsko obzidje pritegnil otroke in mlade, ki so se zabavali pri usvajanju iskanih točk ter si za nagrado pritiskali štampiljke, shranjene v starih kovčkih. V ustvarjalnih delavnicah se je rezalo, barvalo, spenjalo … Veliko otrok se je nato po grajskem dvorišču sprehajalo s kronami na glavah, meči in ščiti v rokah … Nekateri so se odločili tudi za jezdenje ponija, ki so ga pripeljali sodelavci iz Rubinovega hlevčka. Domači in okoliški ponudniki so dogajanje popestrili s ponudbo na stojnicah. Nekaj lokalnih ponudnikov je poskrbelo za jedačo, grajska kavarna je pripravila ponudbo pijače.

V vročem popoldnevu je našel vsakdo nekaj zase. Starejši obiskovalci so posedali na idilično urejenem grajskem dvorišču, se podružili z znanci in prijatelji, največ pa je seveda od dogodka imela mladina, ki se je skupaj poveselila in si ustvarila še en spomin več, saj so se s pevko Niko Zorjan po koncu koncertu lahko tudi fotografirali.

Prisluhnite delom pesmi s koncerta v spodnjem videoposnetku:

In še nekaj foto utrinkov: