Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grajska pot na grad Podčetrtek bo kmalu zaživela v prenovljeni obliki


Do gradu v Podčetrtku bo kmalu urejena nova, privlačna in sodobna pot, občini pa je s prijavo na razpis za projekt ureditve poti uspelo pridobiti še sofinancirana denarna sredstva.

Pot do gradu se bo uredila v sklopi projekta “Grajska pot v destinaciji Podčetrtek”, ta pa bo postala del turistične izkušnje, ki bo obiskovalce s sodobnim pristopom razvedrila, informirala in spodbudila, da obiščejo tudi doživetje v notranjosti obnovljenega gradu. Grajska pot bo namenjena vsem, ki se bodo do grada podali peš.

Potek grajske poti; vir: Občina Podčetrtek

V okviru projekta se bo uredilo vozišče v asfaltni izvedbi v širini treh metrov in tlakovan pas za pešce v širini enega metra. Ob gradu se bo uredil urbani park, ki bo vključeval zelene površine in zasaditve ter plato, kjer se bodo lahko odvijale občasne prireditve. Nova pot bo primerna tako za turiste kot tudi domačine, po njej pa se bodo lahko sprehodili tudi gibalno ovirani in starejši. Sprehod bo zabaven in poučen, saj bo pot opremljena s postajami in urbano opremo, različne informacije pa bodo dostopne na e-info tabli.

Občina Podčetrtek se je s projektom prijavila na Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Projekt je pristal med 58 izbranimi, katerim so prižgali zeleno luč za sofinanciranje. Celotna vrednost je ocenjena na slabih 445 tisoč evrov, od tega bo občina v okviru razpisa dobila sofinanciranih dobrih 280 tisoč evrov.