Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska veselica v Zibiki: zbrane zabavala Ansambel Vikend in kravja ruleta (foto, video)


Zadnja sobota v letošnjem avgustu je v Zibiki postregla z gasilsko veselico. Zbrane je tokrat razvajal Ansambel Vikend, tradicionalno pa so pri Prostovoljnem gasilskem društvo Zibika pripravili tudi kravjo ruleto.

V Zibiki se je pelo in plesalo, glavno krivdo za to pa lahko pripišemo Ansamblu Vikend. Zabave Zibičanom in ostalim obiskovalcem ni preprečil niti izpad elektrike, ki jo je zagodel organizatorjem. Vendarle so gasilci s pomočjo ”soseda” težavo hitro odpravili, ozračje na veselici pa se je še dodatno zagrelo.

Kot je to sedaj že tradicionalno, tudi tokrat ni šlo brez slovite kravje rulete, ki se je odvila že kar osemnajstič. Polja za to zanimivo igro so bila v velikosti kvadratnega metra, srečna dobitnica, ki je pravilno napovedala končni rezultat, pa je bila Petra Drame iz Šmarja pri Jelšah. Na veselici pa seveda ni manjkal tudi srečelov.

Predsednik PGD Zibika Urban Bračko je o dogodku povedal: ”To je naš glavni gasilski dogodek, priprave na to so potekale več kot pol leta, kar se tiče glasbenega spektra pa še dlje. Letos nam je bilo vreme naklonjeno, ljudi je bilo kar dosti in mislim, da smo dogodek uspešno izpeljali.”

Kar se tiče denarnega izkupička letošnje veselice pa je dodal: ”Zaslužek bomo vsekakor namenili za opremo, saj se moramo ves čas posodabljati in se truditi biti v koraku s časom. V letu 2025 ali 2026 planiramo tudi obnovo nekaterih prostorov, kar s seboj prinese strošek v višini 200.000 evrov in še več, tako, da je v načrtu del prihodka vložiti tudi v to.”

Za vas smo pripravili tudi fotogalerijo in pa nekaj video izsekov.

Fotogalerija: David Valant