Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Direktor trgovin Jager in vodja intervencije o požaru skladišča v Rogaški Slatini


V sredo je v Rogaški Slatini prišlo do požara v skladišču trgovine Jager. Kaj to pomeni za poslovanje in kako je potekala intervencija, smo povprašali direktorja trgovske verige in vodja takratne intervencije.

Direktor podjetja JAGROS d.o.o. Boštjan Jager nam je povedal, da vzrok požara zaenkrat še ni znan. Ob tem je dodal, da je bilo v ognju uničeno vso blago, ki je bilo v tem skladišču, ki je k sreči ločen del objekta. Gre za zalogo gradbenih materialov, predvsem steklene volne. Jager si zaradi preteklega dogodka ne obeta motenega poslovanja, pri vprašanju, če že lahko okvirno oceni škodo, pa je povedal, da škoda še ni v celoti popisana. Čakajo na ustrezno osebje s strani zavarovalnice, saj gre za škodo na zalogah in objektu.

Ob koncu je izrazil zahvalo še gasilcem: “Kljub na prvi pogled velikemu požaru, je bil ta pogašen v nekaj minutah, kar se moramo zahvaliti hitri reakciji PGD Steklarna Rogaška in PGD Rogaška.

Skladišče med požarom; vir foto: FB/PGD Rogaška Slatina
O požaru tudi vodja intervencije

Na par vprašanj o intervenciji nam je odgovoril tudi vodja intervencije in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška Slatina Luka Bercko.

Bercko nam je pojasnil, da ni gorelo celotno skladišče, vendar se je požar razširil na območje v velikosti okoli 6 krat 10 metrov. Preostanek skladišča je ostal nedotaknjen, je pa bil v tem sektorju dokaj razvit požar. Kljub temu so ga gasilci v desetih ali petnajstih minutah z nekaj napadalnimi skupinami takoj omejili.

Dodal je še, da so ob požaru zaposleni takoj evakuirali trgovski center, kjer so po požaru preverili prisotnost ogljikovega monoksida ter ga nekaj časa prezračevali. Trgovina se je lahko po požaru kmalu spet odprla. Poveljnik je zaključil z naslednjim: “Sodelovali sta dve gasilski društvi, PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina. Vse skupaj je bilo na kraju požara 50 gasilcev in 11 vozil.

Gasilci med gašenjem; vir foto: FB/PGD Steklarna Rogaška Slatina
vir foto: FB/PGD Steklarna Rogaška Slatina