Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blizu milijona evrov za turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti tudi v naše kraje


Naše občine in javni zavodi so bili uspešni na razpisu za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah, za kar so na treh občinah in v enem javnem zavodu pridobili skupno blizu milijona evrov sredstev.

Pred dnevi so na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport objavili rezultate javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah, ki je bil odprt od 20. decembra 2022 do 3. aprila 2023.

Na razpisu so uspešno kandidirali v tudi v naših krajih, saj so pridobili sredstva za sofinanciranje štirih projektov.

Občina Šentjur je za projekt Zgornji trg Šentjur pridobila približno polovico ocenjene vrednosti projekta oz. 350.000 evrov.

Občina Podčertek je pridobila sredstva za projekt grajskih doživetij. foto: Občina Podčetrtek

Občina Podčetrtek je za oživitev grajske poti v destinaciji Podčetrtek pridobila 282.884 evrov (ocenjevan vrednost projekta znaša 364.000 evrov).

Občini Rogaška Slatina so odobrili delno financiranje Arene Janine, ki bo stala preko 700.000 evrov. Iz tega razpisa so za projekt pridobili 95.337 evrov.

Uspešno kandidaturo beležijo tudi v Javnem zavodu Kozjanski park iz Podrede. Za projekt »Jabka« so pridobili 231.448 evrov od ocenjene vrednosti v višini blizu 300.000 evrov. O projektu smo že poročali tukaj.

 

V Kozjanskem parku pridobili sredstva za interpretacijski center in novo tematsko pot

Skupno je na javni razpis gospodarskega ministrstva prispelo 91 vlog, podprtih je bilo 58 projektov, od tega eden delno.

Skupno je za razpis bilo namenjenih 15,5 milijona evrov, od tega 10 milijonov evrov iz Sklada za okrevanje in odpornost, 5,5 milijona evrov pa je dodatno še zagotovilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.