Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zagrizni v Rogatcu: dobra glasba in slastna kulinarična ponudba na dogodek pritegnila mnogo obiskovalcev (foto, video)


V Rogatcu se v petek odvil dogodek Zagrizni v Rogatcu, kjer so se obiskovalci lahko družili ob dobri glasbi, predstavili pa so se jim tudi razni ponudniki hrane in pijače.

Dogodek so že tretjič organizirali člani Mladinskega društva Rogatec, letos pa se je prvič odvil na lokaciji Muzeja na prostem Rogatec, tako da je bila obiskovalcem ob dogodku predstavljena še tamkajšnja kulturna dediščina. Tam se je predstavilo osem ponudnikov in sicer Gostišče Pod Goro, Gostilna Krpan, Čunkodar, MiaMia Catering, D’crons, Vino Kralj, Frizi Beer ter AS caffe. Eden izmed sponzorjev pa je poskrbel tudi za to, da so se obiskovalci lahko skozi celo popoldne okrepčali s kavo.

Pestro dogajanje na dogodku; foto: Anuša Zdouc

Skozi celoten dogodek, ki je trajal do 22. ure, se je tam odvijalo tudi pestro glasbeno dogajanje. Nekje ob peti uri sta z nastopom pričela Ela Novak in Tine Pirš, nato se je pridružil glavni band iz Varaždina, ki se imenuje Activ band, igrali pa so hrvaške in slovenske glasbe. Med njihovo pavzo sta na oder stopila tudi Amadej Volasko in Tilen Bele, ki sta zaigrala par skladb, ena izmed teh pa je bila tudi tekmovalna, saj tekmujeta na tekmovanju Otroci pojejo slovenske pesmi.

Na dogodek je prišlo tudi mnogo tujcev iz Rogaške Slatine

Ob pogovoru s članico tamkajšnjega mladinskega društva pa nam je ta zaupala, da so na zanimiv način na dogodek pripeljale tuje turiste iz Rogaške Slatine: “Smo pa želele sam dogodek povzdigniti še na višji nivo na tak način, da smo iz Rogaške Slatine organizirale turistični vlakec. Do tega smo pristopile tako, da smo kontaktirale vse hotele, saj smo želele tudi turiste v Rogaški Slatini, torej tujce, privabiti v Rogatec in jim predstaviti naš dogodek, samo lokacijo muzeja na prostem ter našo kulturno dediščino.

Glede na to, da je bil dogodek letos prvič na drugi lokaciji, je organizatorje obisk nadpovprečno pozitivno presenetil. Obiskovalcev je bilo ogromno, prav tako pa so bili zadovoljni vsi prisotni gostinci. Organizatorka je dodala še: “Lahko rečemo, da je to tretje leto bilo največ ljudi, tako da glede obiska – desetka!

Tamkajšnje mladinsko društvo so sicer ustvarili z namenom, da oživijo kraj. Kot nam je povedala članica, je to res mali kraj, tako da je pomembno, da se prebivalci tudi medgeneracijsko povežejo in se imajo fajn. Dodala je še, da mnogokrat opazijo, kako jim ta trud krajani vračajo z udeležbo na dogodkih ter da so res hvaležne, da prepoznajo njihov trud.
Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka:

Video: Maruša Zalezina

Foto: Anuša Zdouc