Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Velik požar zajel Termalni park Aqualuna (foto, video – dopolnjeno)


Požar v Aqualuni s ptičje perspektive; foto: Domen Zupan

Iz Podčetrtka prihajajo slike velikega požara, ki je zajel priljubljeno kopališko destinacijo.

Po prvih podatkih poškodovanih v požaru ni.

Vodja gasilske intervencije, Miha Počivalšek mlajši, nam je o dogajanju povedal naslednje: “Do požara je prišlo v shrambnih prostorih. Vzrok še ni znan, verjetno je, da je prišlo do kratkega stika. Posredovalo je okoli 80 gasilcev iz več društev. Požar je bil v rekordnem času omejen. Čestital bi gasilcem za hitro in učinkovito posredovanje.”

Iz Term Olimia so sporočili, da je v Termalni parku Aqualuna zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov.

Osebje termalnega parka je zahvaljujoč pravilni in hitri intervenciji uspelo lokalizirati mesto požara do prihoda gasilcev, ki so na kraj dogodka prispeli že 6 minut po pozivu na intervencijsko številko. V intervenciji je sodelovalo 83 gasilcev iz 8 lokalnih prostovoljnih gasilskih društev. Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1.500 obiskovalcev, ki so jih njihovi zaposleni nemudoma in brez večjih težav evakuirali in poskrbeli za njihovo varnost ter zaščitili mesto požara.

Vsem zaposlenim, še posebej pa gasilcem iz vseh prostovoljnih gasilskih enot se v Termah Olimia zahvaljujemo za hiter in pravilen odziv ter intervencijo, saj so v zelo hitrem času poskrbeli za varnost in preprečili nastanek večje škode. Vse obiskovalce, ki so zaradi hitre evakuacije kopališča morebiti na kopališču za sabo pustili razne osebne predmete pozivajo, da jih kontaktirajo.

Termalni park Aqualuna bo z izjemo gostinskega lokala, kjer je nastal požar, v nedeljo obratoval normalno. V požaru je bil namreč poškodovan zgolj en izmed gostinskih lokalov, vsi bazeni in vse vodne atrakcije ter ostali objekti pa niso bili v nobenem trenutku ogroženi in so ostali nepoškodovani.

Oglejte si galerijo fotografij, ki jih je posnel Tomo Strle: