Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tjaša Turnšek do zgodovinskega uspeha in osvojitve naslova evropskih prvakinj


Na evropskem košarkarskem prvenstvu za dekleta do 18 let se je slovenska reprezentanca, kjer ima pomembno vlogo tudi članica Janine, v finalu pomerila s Francozinjami. Po trdem in enakovrednem obračunu so se Slovenke v turški Konyi veselile zmage in osvojile naslov evropskih prvakinj.

Tjaša Turnšek, ki je članica ekipe iz Rogaške Slatine, je bila tudi v finalu del začetne peterke. Ob slovenski zmagi je prispevala dva napadalna skoka, obrambni skok in dve asistenci.

Slovenke so nekoliko presenetile francosko ekipo, ko so po prvi četrtini povedle za devet točk. Sledil je odgovor Francozinj, ki so se do odmora približale na minimalni zaostanek. V tretjem delu obračuna sta bili ekipi povsem izenačeni, tako, da so Slovenke v zadnjo fazo tekme vstopile z vodstvom 50:49. V zadnji dve minuti so varovanke Ernesta Novaka vstopile z minimalnim zaostankom (55:56), a so nato uspele ostati zbrane tudi v končnici napetega dvoboja in slaviti s 63:61.

Tokratna generacija mladink je tako dosegla največji uspeh slovenske mladinske reprezentance v zgodovini nastopov na evropskih prvenstvih, saj se je Slovenija sploh prvič okronala z naslovom evropskih mladinskih prvakinj v košarki. Do naslova so slovenske košarkarice prišle brez poraza. V skupinskem delu so premagale Finsko, Nemčijo in Češko, nato pa so na poti do finala izločile še Izrael, Madžarsko in Srbijo.