Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prostori slatinske knjižnice zaživeli v prenovljeni podobi


Prostori Knjižnice Rogaška Slatina so bili svojemu namenu predani aprila leta 2009, zaradi dotrajanosti nekaterih delov pa so že lani in letos zaposleni intenzivno pristopili k obnovitvenim delom.

Po namestitvi zunanjih električnih rolojev v lanskem letu so letos v celoti zamenjali dotrajane talne obloge v osrednjem delu objekta, nabavili dodatne knjižne regale ter preoblekli sedežne garniture, ki so dotrajale.

Prazne knjižne police med prenovo; vir foto: Knjižnica Rogaška Slatina

Sanacija je zaradi zahtevnosti projekta po fazah trajala do konca meseca junija, saj je bilo treba po etapah prazniti police, knjižno gradivo prestaviti na nadomestne lokacije po knjižnici, in police nato razdreti. Po menjavi oblog na določeni površini je bilo treba potem vse police spet sestaviti in gradivo vrniti na pravo lokacijo. Preselilo se je približno 50.000 enot gradiva, za katero smo imele zaposlene izdelan zelo natančen načrt, da smo lahko članom kadarkoli poiskale želeno gradivo. V tem času je bil namreč prost dostop do gradiva zelo omejen,” je povedala direktorica mag. Nataša Koražija, ki se ob tej priložnosti zahvaljuje Občini Rogaška Slatina za posluh in zagotovitev sredstev, vsem uporabnikom pa za potrpljenje.

Vrednost gradbenih in obrtniških del v Knjižnici Rogaška Slatina, ki so potekala letos, je bila načrtovana s proračunom Občine Rogaška Slatina za leto 2023 in znaša 53.000 evrov.

Vir foto: Knjižnica Rogaška Slatina
Vir foto: Knjižnica Rogaška Slatina