Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prireditev ob prazniku Občine Rogaška Slatina: podelili priznanja, plakete in naziv častnega občana (foto, video)


Minuli petek se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvila osrednja slovesnost ob prihajajočem občinskem prazniku Občine Rogaška Slatina.

Osrednji del prireditve je bila podelitev priznanj letošnjim občinskim nagrajencem, pred tem pa je po odpevu državne himne na oder stopil župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in nagovoril prisotne. Ob tem je izpostavil enakomeren razvoj celotnega območja občine ter zeleno in trajnostno naravnanost, ki je privedla tudi do prejema priznanj na to temo. Naštel je razne projekte, ki so jih nedavno končali, ali pa so v izgradnji. Poudaril je nadhod Sonce, stolp Kristal, centralno parkirišče P&R pri vstopu v Rogaško Slatino, nove kolesarske povezave, prenovljene ceste po celotni občini, oskrbovana stanovanja v kraju, telovadnico pri POŠ Sv. Florijan in druge.

Prireditve so se udeležili mnogi župani in županja okoliških občin, poskrbljeno pa je bilo za več glasbenih popestritev.

Podelili občinska priznanja in plakete ter naziv častnega občana

Letos so podelili tri priznanja občine, dve plaketi občine ter naziv častnega občana. Prvo priznanje je prejela Sekcija ljudskih pevcev Planinskega društva Vrelec Planinski prijatelji, ki jo je ustanovilo sedem planincev leta 2012. Pet let kasneje so preko območnega in regijskega srečanja ljudskih pevcev in godcev dosegli državno raven na področju ljudskega petja in s tem zlato priznanje. Leta 2018 so se registrirali kot sekcija Planinskega društva Vrelec. Naslednja prejemnica občinskega priznanja je Veronika Ferčec, ki je že petintrideset let aktivna v svetu Krajevne skupnosti Sveti Florijan. Med drugim je sodelovala pri obnovi tamkajšnje cerkve, izstopala pri organizaciji prireditev ob materinskem dnevu in poskrbela za številne pogostitve ob krajevnem prazniku. Eden večjih projektov, pri katerem je imela pomembno vlogo, je preimenovanje kraja v Sveti Florijan in Strmec pri Svetem Florijanu.

Še tretji prejemnik občinskega priznanja je Rafael Zupanc, ki je producent in skladatelj. Avtorsko glasbo ustvarja že več kot 30 let. V času svojega delovanja je izdal dvajset plošč, posnel nekaj deset videospotov in dosegel prepoznavnost na slovenski glasbeni sceni. Zupanc se ob glasbi ukvarja še z nogometom in slikarstvom.

Prvi letošnji prejemnik občinske plakete je Aleksander S. Jurkovič – Nani Poljanec, ki že petintrideset let deluje na kulturnem področju. Letošnjo obletnico bo jeseni proslavil s festivalom, v okviru katerega se bo odvilo petintrideset dogodkov. V času delovanja je izvedel več sto projektov na področju ljubiteljske kulture. Povezuje se z najrazličnejšimi uglednimi ustanovami in posamezniki, zaradi česar je glas njegovega ustvarjanja že marsikdaj segel po celotni državi in tudi čez mejo. Drug prejemnik občinske plakete je Nogometni klub Rogaška Slatina, ki se je uvrstil v prvo državno ligo. Klub je bil ustanovljen leta 1999, ko je z delovanjem prenehal NK Steklar. Na začetku je bilo delovanje kluba namenjeno predvsem delu z mladimi, nato pa so ustanovili še člansko ekipo. Po letu 2010 je klub zašel v finančne in organizacijske težave, vendar je novo vodstvo te premagalo. Članska ekipa se je leta 2017 prebila v tretjo državno ligo, letos pa so prišli vse do prve lige.

Letošnji naziv častnega občana je prejel Ivan Cajzek, uspešen podjetnik, ki je s svojo podjetniško potjo začel leta 1990. Danes skupino družb GIC Gradnje Rogaška sestavlja trinajst uspešnih podjetij in 160 zaposlenih. Skupni prihodki so lani znašali 92 milijonov evrov. Cajzek sodeluje v Gospodarski zbornici Slovenije in drugih podjetniških klubih. Je član Rotary kluba Maribor in pobudnik za ustanovitev Rotary kluba Rogaška, kjer je tudi prvi predsednik. Klub skrbi za izvajanje solidarnih, dobrodelnih in humanitarnih projektov.

Oglejte si video in fotografije z dogodka: