Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podpisali pogodbo za obnovo dela gradu v Podsredi


V prostorih Občine Kozje so pred tednom dni podpisali pogodbo za izvedbo javnega naročila z nazivom Grad Posreda – kulturna dediščina in turizem v skupni višini 876 tisočakov.

Županja Milenca Krajnc je podpisala pogodbo z izbranim izvajalcem, podjetjem GES d.o.o., projekt pa se bo izvedel v dveh sklopih.

V prvem sklopu bodo na gradu Podsreda opravili gradbena, obrtniška in inštalacijska dela za obnovo romanske kapele, kakor tudi obnovo prostorov zgornjega gospodarskega poslopja in v njem vzpostavitev namestitvenih kapacitet ter treh prestižno opremljenih apartmajev in tudi statično sanacijo severne stene gradu.

Vzpostavili bodo tudi dve opremljeni dvorani za poslovne sestanke, srečanja, izobraževanja in druge dogodke, vzpostavitev wellnessa v prostorih spodnjega gospodarskega poslopja, kjer so že urejene prenočitvene kapacitete, ki bo namenjen gostom apartmajev, za zasebni najem ter obnovo in opremo vhodnega stolpiča za potrebe gastronomije. Pogodbena vrednost tega sklopa znaša 758.228,82 evrov in davek na dodano vrednost.

V drugim sklopu bodo v romanski kapeli opravili konservatorska in restavratorska dela. Pogodbena vrednost tega sklopa znaša 117.976,50 evrov in DDV.