Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nočno neurje na Kozjanskem in v Obsotelju znova razkrivalo strehe in podiralo drevesa


Skladno z napovedmi je noč s ponedeljka na torek zaznamovalo novo neurje. Orkanski veter je podiral drevesa in razkril mnogo streh. V nadaljevanju podatki, ki so jih doslej zaznali na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Rogatec – Orkanski veter je razkril en stanovanjski in en kmetijski objekt, podrl drevesa preko cest in prekinil prometne povezave ter poškodoval ali uničil električne vodnike. V Trških Gorcah se je na cesto sprožil plaz. Aktivirani so gasilci PGD Rogatec, ki odpravljajo posledice neurja, prekrivajo razkriti strehi in z odstranjevanjem dreves vzpostavljajo prometne povezave, dežurni elektro podjetja pa vzpostavljajo električne vode. Do 5.30 ure je zabeleženih najmanj 11 lokacij.

Rogaška Slatina – Orkanski veter je razkril več stanovanjskih in drugih objektov, podrl drevesa preko cest in prekinil prometne povezave ter poškodoval ali uničil električne vodnike. Aktivirani so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, Rogaška Slatina in Kostrivnica, ki odpravljajo posledice neurja, prekrivajo razkrite strehe in z odstranjevanjem podrtih dreves vzpostavljajo prometne povezave, dežurni Elektra Celje pa vzpostavljajo električne vode. Do 5.30 ure je zabeleženih najmanj 13 lokacij, predvideva se še višje število le teh.

Šentjur –  Orkanski veter je razkril večje število stanovanjskih in drugih objektov, podrl drevesa preko cest in prekinil prometne povezave ter poškodoval ali uničil električne vodnike. Najhujše je v okolici Ponikve. Aktivirani so gasilci PGD Ponikva, Dramlje, Dolga Gora, Lokarje, Kalobje, Planina, Slivnica in Šentjur, ki odpravljajo posledice neurja, prekrivajo razkrite strehe in z odstranjevanjem dreves vzpostavljajo prometne povezave, dežurni Elektra Celje pa vzpostavljajo električne vode. Do 5.30 ure je zabeleženih najmanj 30 lokacij, predvideva se bistveno višje število le teh.

Šmarje pri Jelšah – Orkanski veter je razkril dva stanovanjska objekta, podrl drevesa preko cest in prekinil prometne povezave ter poškodoval ali uničil električne vodnike. Aktivirani so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah Sladka Gora in Šentvid, ki odpravljajo posledice neurja, prekrivajo razkrito streho in z odstranjevanjem podrtih dreves vzpostavljajo prometne povezave, dežurni Elektra Celje pa vzpostavljajo električne vode. Do 5.30 ure je zabeleženih najmanj 11 lokacij, predvideva se še višje število le teh.